Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 18:06

Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας την Πέμπτη στην πλατεία Καρατάσου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όλοι στο συλλαλητήριο 

Πέμπτη 14 Ιουνίου, 7:30μμ στην Πλ. Καρατάσου

Τη μέρα που η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή

τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης

 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, μικρούς εμπόρους, φτωχούς αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες της περιοχής να απαντήσουν αγωνιστικά στην κυβερνητική προπαγάνδα και στις νέες απάτες της κυβέρνησης.  Με σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες» να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.  

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση. Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το «τέλος των μνημονίων», αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει ως σήμερα με βάση τον  «Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας».

Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» τους, έτσι «θα βγούμε από την κρίση», με μισθούς και συντάξεις πείνας, με τσακισμένα δικαιώματα, με εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, εμπόρους και αγρότες να στοιβάζονται στις ουρές των ανέργων, και να «κυνηγούν» πενιχρά επιδόματα.

Ο εργαζόμενος που δουλεύει ατέλειωτες ώρες σε άθλιες συνθήκες για ψίχουλα, ο άνεργος που δεν έχει να ταΐσει την οικογένεια του, τα λαϊκά στρώματα που είναι καταδικασμένα στην φτώχεια και την εξαθλίωση δεν πρέπει να παρασυρθούν από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια. Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τις λαϊκές οικογένειες, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.

 

Οργανώνουμε την πάλη μας, διεκδικούμε:

             Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

             Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

             Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

             Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

             Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

             Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

             Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

             Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.   

 

Από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας