Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 17:09

Η Φρόσω Καρασαρλίδου στην ΔΕΔΑ για το φυσικό αέριο στην Νάουσα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Παρασκευή 18/05/18 η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφτηκε την ΔΕΔΑ και ενημερώθηκε για την πρόοδο της μελέτης κόστους οφέλους για την σύνδεση της Νάουσας με το φυσικό αέριο.


Η ΔΕΔΑ εργάζεται πάνω στη μελέτη κόστους – οφέλους και αναμένει τα στοιχεία που ζητήθηκαν από τον Δήμο Νάουσας και το Επιμελητήριο για να μπορέσει να την ολοκληρώσει. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης κόστους – οφέλους και την διασφάλιση της χρηματοδότησης θα ανατεθούν οι τεχνικές μελέτες του έργου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν η αντιπρόεδρος της ΔΕΔΑ Στεφανία Μωσσέ και το στέλεχος της Διεύθυνσης Έργων Γρηγόρης Μήτσης.


Η δυνατότητα σύνδεσης και της Νάουσας με το δίκτυο φυσικού αερίου είναι πλέον ρεαλιστική μετά την εξασφάλιση από την κυβέρνηση εξόδου από τον ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας Πέλλας με απόφαση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη που έγινε το 2016. Η χρηματοδότηση του έργου, όπως και σε όλα τα αντίστοιχα έργα, πρέπει να γίνει από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (50%), από δάνειο από την ΕΤεπ (40%) και ίδια κεφάλαια της ΔΕΔΑ (10%).

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλείται να αποφασίσει για την χρηματοδότηση του ποσοστού της μετά την ολοκλήρωση της μελέτης κόστους – οφέλους και εφόσον από την μελέτη προκύψει θετικό αποτέλεσμα.
Η σύνδεση της Νάουσας με το φυσικό αέριο θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του κόστους ενέργειας στον τελικό καταναλωτή (στους οικιακούς καταναλωτές ακόμη και έως 40%), στους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Αποτελεί πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή. Η βουλευτής θα παρακολουθήσει το θέμα από κοντά και θα ενημερώνει τους πολίτες.

 

Από το πολιτικό γραφείο της Φρόσως Καρασαρλίδου