Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 23:17

Aδέσποτα: Περισυλλογή, στείρωση και αναμονή για έγκριση μελέτης του καταφυγίου (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ζήτημα των αδέσποτων σκύλων στη Νάουσα, τέθηκε στην Προ Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας το βράδυ της Δευτέρας.

Πρώτος πήρε το λόγο ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, ο οποίος δήλωσε πως το φαινόμενο παρουσίασε μια έξαρση  η η οποία είναι κατά βάση ανεξήγητη, «Αναλαμβάνω την ευθύνη και ζητώ συγγνώμη για την εικόνα της πόλης  τα τελευταία 24ωρα», είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας πως το πρόβλημα όμως δημιουργείται από την από την δική μας συμπεριφορά καθώς πολλές φορές παρατάμε ένα σκύλο ή μια γάτα όταν το βαριόματε ή δεν φροντίζουμε να το στειρώσουμε.

«Να γίνει η περισυλλογή των αδέσποτων και η στείρωση τους» είπε ο Τάκης Ρίζος, ενώ στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Προκόπης Μπίλης, ο οποίος αφού αναρωτήθηκε και αυτός για ποιο λόγο έχουν προκύψει τόσα πολλά αδέσποτα στη Νάουσα, ρώτησε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη για το καταφύγιο ζώων, ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ενημέρωση των πολιτών και των μαθητών γι αυτό το θέμα.

Απαντώντας ο δήμαρχος επανέλαβε την απόφαση για περισσυλογή και στείρωση των αδέσποτων από ιδιώτη κτηνίατρο ενώ όπως είπε, αναμένεται η έγκριση της μελέτης για το καταφύγιο ζώων.

Σχετικά Άρθρα