Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 10:09

Σταματάει η περιβαλλοντική αδειοδότηση για το κομμάτι «Πατρίδα – Εγνατία» του Οδικού Άξονα Βέροια- Νάουσα – Έδεσσα (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διακόπτεται η διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου «Οδικός Άξονας Εγνατία Οδός –Βέροια-Νάουσα- Εθν. Οδός Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, τμήμα Εγνατία Οδός –Πατρίδα»

Την  πολύ σημαντική αυτή είδηση αποκάλυψη  ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ  Αλέκος Χατζηιωαννίδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Χατζηιωαννίδης, το έγγραφο της Περιφέρειας μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: 

«Κατά την διαδικασία διαβούλευσης του φακέλου Μ.Π.Ε. του εν θέματι έργου, διαπιστώθηκαν τα εξής:

Η αρχή του εν εξέταση έργου εμπλέκεται με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδό που πλέον έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ  και τελεί υπό παραχώρηση με την εμπορική παραχώρηση του  και ως εκ τούτου  ο προτεινόμενος σχεδιασμός του για την απευθείας σύνδεση του έργου με την Εγνατία Οδό, δεν επιτρέπεται να υλοποιηθεί, διότι διαφοροποιείται το συμβατικό αντικείμενο της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας εξέλιξη αφού στα συμβατικά τεύχη δεν έχει συμπεριληφθεί ο εν λόγω κόμβος.

Το πέρας του υπο εξέταση έργου στον κόμβο Πατρίδας, συνδέεται με το επόμενο ήδη κατασκευασμένο και σε λειτουργία τμήμα Πατρίδα – Νάουσα, για το οποίο εγκρίθηκαν περιβαλλοντικοί όροι έως 15/07/2018, χωρίς ωστόσο να έχει τηρηθεί η διαδικασία για την εκ νέου παράταση τους, οπότε πρόκειται για έργο στερούμενο περιβαλλοντικών όρων.

Μετά τα ανωτέρω, σας γνωρίζουμε πως διακόπτεται η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης με τη διεξαγωγή Μ.Π.Ε. και έκδοση απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο του θέματος καθώς και κάθε σχετικό με αυτόν διοικητικό έγγραφο, τίθεται στο αρχείο της υπηρεσίας μας».