Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 18:51

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 16/3 στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

 

Η λαοθάλασσα που κατέκλυσε τη μέρα της απεργίας τις πόλεις της χώρας και του Νομού , έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια και μας γεμίζει με θάρρος . Συνέθλιψε την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, της ΗellenicTrain, του ΟΣΕ. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα είναι η συμμετοχή της νεολαίας η οποία στο «σχολείο του αγώνα» έδωσε νεανική πνοή και ορμή  στις κινητοποιήσεις.

Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα! Φταίνε όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη Χώρα! Κυβερνήσεις και κράτος βάζουν στη ζυγαριά του κόστους-  οφέλους τις ζωές μας για λογαριασμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

  • Γ’ αυτό στο Νομό μας την στιγμή που έχουν φυτρώσει σαν τα μανιτάρια ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα υπάρχουν ελλείψεις σε ασθενοφόρα , ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό , εντατικοποίηση , που οξύνθηκαν στην πανδημία.
  • Γ’ αυτό οι χώροι δουλειάς όπως στα τρόφιμα έχουν μετατραπεί σε « κοιλάδα των Τεμπών» , με εξαντλητικούς ρυθμούς , άσχημες συνθήκες εργασίας , εργατικά ατυχήματα. Ως κόστος υπολογίζονται τα ΜΑΠ στους εργαζόμενους όπως στη καθαριότητα, στις εργολαβίες κα.
  • Επειδή ακριβώς η αύξηση των μισθών είναι κόστος για τους εργοδότες και την ανταγωνιστικότητα τους,  γ’ αυτό ροκανίζεται από τις πρώτες μέρες του μήνα και κοιτάμε τα ράφια των σούπερ μάρκετ με το κυάλι.
  • Είναι κόστος η συντήρηση των σχολικών μονάδων , των λεβητών , η παροχή δωρεάν ξύλων στο λαό και τους εργάτες του Βαρβαρέσου , οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Δημοτικές Υπηρεσίες κα, ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες εκατομμύρια ρέουν στις τσέπες των βιομηχάνων για επενδύσεις , επεκτάσεις κλπ.
  • Δεν είναι κόστος για τη ζωή μας αλλά ΑΝΑΓΚΗ , η ασφάλιση , τα ασφαλή μηχανάκια και προστασία των ντελιβεράδων από τις καιρικές συνθήκες και την εντατικοποίηση.

Ένοχοι είναι οι κυβερνήσεις και  το κράτος των λίγων, που ενώ είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να πληστειριάζει τα  σπίτια του φτωχού λαού αγνοεί επιδεικτικά τις αγωνιώδεις και τραγικά προφητικές καταγγελίες των συνδικάτων όπως των μεταφορών .

Αποτελεί πρόκληση ,αυτές τις μέρες η κυβέρνηση να φέρνει σχέδιο νόμου που προωθεί την απελευθέρωση του νερού κατά τα πρότυπα των σιδηροδρόμων! Είναι αδίστακτοι για τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Όλοι οι χώροι δουλειάς είναι μια “κοιλάδα των Τεμπών”. Η γνωστή πλέον έκφραση “πάμε και όπου βγει” είναι η ανομολόγητη συνήθεια σε πλήθος βαρδιών και εργασιών.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι!

Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη!

 

Τώρα ήρθε η ώρα της μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης!

  • Να γραφτούμε στα σωματεία μας γιατί αυτά μπήκαν μπροστά  και ανέδειξαν τον πραγματικό ένοχο την ώρα που η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προσπαθούν να τον κρύψουν με κάθε τρόπο ρίχνοντας τα όλα στο ανθρώπινο λάθος και  δίνουν τη μάχη διαχρονικά για ασφάλεια στους χώρους δουλειάς για ζωή με δικαιώματα που δεν θα λογαριάζονται με κριτήριο τα κέρδη των λίγων.
  • Εξαιτίας των σωματείων και των φορέων των αυτοαπασχολουμένων , των αγροτών μετατράπηκε το πένθος σε οργή και η οργή σε διεκδίκηση και αγώνα.

Όλοι στην Απεργία , Όλοι στη μάχη : Για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές ( σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Φλώρινα) κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

  • Για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας. Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό , ασθενοφόρα , ενίσχυση κλινικών όπως Παθολογικών , γυναικολογικών και όχι υπολογισμό των αναγκών με το σύστημα κόστους οφέλους των DRGs.
  • Έλεγχο  εδώ και τώρα της  αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

 

Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή!