Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 18:55

Επίσκεψη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο Δασαρχείο Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Δασαρχείο Νάουσας επισκέφθηκε την Τετάρτη  13 Ιουλίου η κ. Φρόσω Καρασαρλίδου και συναντήθηκε με τον  Δασάρχη κ. Παπαγεωργίου Γεώργιο και τον δασολόγο κ. Μπιτέρνα Δημήτριο .

 

  Ενημερώθηκε για τα προβλήματα της υπηρεσίας που αφορούν κυρίως την έλλειψη   μονίμου επιστημονικού προσωπικού , καθώς από τις 30 οργανικές θέσεις καλύπτονται μόνο οι 10, ενώ ο όγκος δουλειάς έχει πολλαπλασιαστεί, αφού στην αρμοδιότητα του Δασαρχείου εντάχθηκε ο έλεγχος των περιβαλλοντικών μελετών για τις ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο , καθώς επίσης και  η  αγροφυλακή. Εξίσου μεγάλη είναι και η έλλειψη εποχιακών εργαζομένων για την δασοπροστασία, αφού από 35 εργαζόμενους δεν έχει προσληφθεί κανείς,  με αποτέλεσμα τη δυσκολία λειτουργίας του εκτροφείου . Σημαντικό επίσης πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη μεταφορικών μέσων , αφού το μόνο αυτοκίνητο που διαθέτει το Δασαρχείο είναι αυτό που προμηθεύτηκε η υπηρεσία με παρέμβαση της κ. Καρασαρλίδου κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κλείσιμο της συνάντησης ζητήθηκε η αποφασιστική παρέμβαση της πολιτείας για την μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, καθώς πέρα από την πιθανότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων , όπως πρόσφατα συνέβη στο Κιλκίς, το Δασαρχείο δέχεται μεγάλη πίεση από τους αγρότες της Νάουσας για την ζημιά που υφίστανται από τον μεγάλο πληθυσμό των ημίαιμων αγριόχοιρων.