Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 11:52

«Βέρμιο και Ανεμογεννήτριες αγωνίες και φόβοι»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Γρηγόρη Μαρκοβίτη

 

«Σκόπιμα ορισμένοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν ή κάνουν ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν τις αγωνίες και τους φόβους όλων ημών των πολιτών – δημοτών του Δήμου Νάουσας (και όχι μόνο) και επιχειρούν να «πετάξουν τη  μπάλα στην κερκίδα» με έωλους ισχυρισμούς περί «καρότων», ανυπαρξίας υπογείων λιμνών κλπ, υπερασπιζόμενοι τους «εισβολείς». Σκόπιμα βλέπουν το δένδρο και αγνοούν το δάσος. Και εδώ είναι η διαφορά μας.

Εμείς αγωνιούμε για το ΒΟΥΝΟ μας, όπως αγωνιά κάθε γονιός για το άρρωστο παιδί του, είτε αυτό έχει ένα απλό συνάχι (βλ. ανεμολογικό ιστό), είτε πυρετό (βλ. διάνοιξη δρόμων), είτε ένα πολύ σοβαρότερο νόσημα (βλ. γεωτρήσεις, τσιμεντοποιήσεις, ανεμογεννήτριες κλπ).-

Εμείς βλέπουμε το δάσος, βλέπουμε το ΒΕΡΜΙΟ, βλέπουμε το αύριο. Το ΒΟΥΝΟ μας είναι το παρελθόν και το μέλλον μας. Ορισμένοι δεν θέλουν να το καταλάβουν. Ας είναι. Εμείς οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας με κάθε νόμιμο μέσο.-

Όσο για την δήλωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας ότι «Ο κύριος Μαρκοβίτης ευθύνεται για όλα αυτά» έχω να πω τα εξής :

Φίλε και συνάδελφε Γιώργο :

Ήταν ιδιαίτερα ατυχής αυτή η δήλωσή σου, αδικεί πρώτα εσένα, μετά εμένα και σίγουρα και όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που αυθόρμητα συμμετείχαν στην προχθεσινή παρέμβαση. Όλοι αυτοί κινούνται ΜΟΝΟ από την αγάπη τους για τον τόπο, για το ΒΟΥΝΟ, για το ΒΕΡΜΙΟ, δεν έχουν κανένα απολύτως συμφέρον από τη συμμετοχή τους, δεν αποβλέπουν σε ανταμοιβές, μισθούς ή αντιμισθίες και σίγουρα δεν περιμένουν από κανένα Μαρκοβίτη να τους ξεσηκώσει. Τους νοιάζει, τους ξεσηκώνει και τους εξοργίζει, όπως και μένα, το έγκλημα που συντελείται σε βάρος μας. Γι’ αυτό, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ήτοι όλων των δημοτών του Δήμου Νάουσας, θα ήταν φρόνιμο να ανασκευάσεις αυτήν την ατυχή δήλωση».