Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 18:57

Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου 2021)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η ημέρα αυτή, πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό της, υπενθυμίζει σε όλους μας την αναγκαιότητα της αλλαγής νοοτροπιών και της υιοθέτησης σύγχρονων και μόνιμων λύσεων στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.

 

Ο πλήρης σεβασμός και η παροχή ίσων ευκαιριών που πρέπει να επιδεικνύουμε στα παιδιά, τους ενήλικες και τις οικογένειες των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί αναγκαιότητα για τις σύγχρονες κοινωνίες.

 

Η ισότιμη πρόσβαση δεν μπορεί να είναι πια ζητούμενο αλλά η αρχή της περαιτέρω συζήτησης των ανθρώπινων κοινωνιών με δομημένο περιβάλλον. Μια κοινωνία, άλλωστε, κρίνεται ανάλογα με το πως συμπεριφέρεται στις αδύναμες ομάδες πληθυσμού και έχει ιδιαίτερη σημασία - μέσα και στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας - να παραμένουν ζωντανά τα θέματα της ισότιμης μεταχείρισης και της ισότητας.  

 

Ως Δημοτική Αρχή εστιάζουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία, δίνοντας έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά αγαθά, με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, στην απασχόληση, αλλά και στην καθημερινότητα τους.

 

Μέλημά μας είναι να επιτύχουμε έναν Δήμο φιλόξενο για τα άτομα με αναπηρία, στηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν την ισότιμη συμμετοχή  και την προσβασιμότητα.

 

Οι άνθρωποι αυτοί και οι οικογένειές τους μέσα από τον καθημερινό αγώνα τους γίνονται φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Το παράδειγμά τους μας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο, για να αντιμετωπίσουμε και εμείς τις δυσκολίες της ζωής.»