Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 20:28

Η διακοπή αδειοδότησης της Μελέτης Περιβαλλοντικής Επιπτώσεων για το Αιολικό Πάρκο στον «Τρούλο» (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

To θέμα της διακοπής της αδειοδότησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρίας «ΤΕΡΝΑ» για το Αιολικό Πάρκο στη θέση «Τρούλος», συζητήθηκε και σχολιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας το απόγευμα της Τετάρτης.

 

Την εξέλιξη αυτή σχολίασαν τόσο ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας, όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι.

Για το ίδιο θέμα μάλιστα βγήκε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Κοινός Τόπος» στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Η ανακοίνωση του Κοινού Τόπου

"Με ικανοποίηση γίναμε δέκτες της είδησης ότι διακόπηκε η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης της κατασκευής αιολικού πάρκου στον Τρούλο Βερμίου και ευχαριστούμε γι αυτό το αποτέλεσμα ιδιαίτερα τις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης για την λεπτομερή εξέταση του θέματος.

Θερμά ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας η οποία με ειδικό έγγραφό της τόνισε την σημασία του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Μίεζας και ότι απαιτεί πρόσθετα στοιχεία για την πλήρη εκτίμηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από την κατασκευή του έργου.

Επίσης ευχαριστίες οφείλονται στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας της οποίας επίσης η γνωμοδότηση ήταν αρνητική για την υλοποίηση του έργου λόγω των επιπτώσεων στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας.

Η Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης υιοθετεί πλήρως το σκεπτικό της παράταξής μας, για το γεγονός ότι η εγγύτητα του αιολικού πάρκου θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των 3-5 Πηγαδιών και της ανάπτυξης του ως ορεινό θέρετρο.

Οφείλουμε λοιπόν τις ευχαριστίες μας στις ανωτέρω Υπηρεσίες που έπραξαν το καθήκον τους, ενώ παράλληλα οφείλουμε να αναρωτηθούμε σε ποιο συρτάρι καταχωνιάστηκαν και από ποιους άραγε, οι αρνητικές εισηγήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας της 13-11-2019 και 17-6-2021, ώστε να μην έχουν φτάσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, διότι είναι σαφές, ότι εάν είχαν αποσταλεί, θα είχαν μνημονευθεί και στην συγκεκριμένη Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης.

Αναμένουμε υπεύθυνη απάντηση από κάποιον που αισθάνεται ίσως αρμόδιος εκ μέρους του Δήμου μας".