Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 18:43

Κοινός Τόπος: «Δημοτικό Κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου: Από στολίδι … βούρκος!»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

«H αναβάθμιση και η άρτια λειτουργία του κολυμβητηρίου Ζερβοχωρίου ήταν αδιαπραγμάτευτα κατά την θητεία της διοίκησης μας.

Το αντιμετωπίσαμε ως περιουσία του Δήμου Νάουσας και ως μέσο ψυχαγωγίας και άθλησης των νέων της περιοχής, μετά από αρκετά χρόνια πλήρους και συνειδητής εγκατάλειψης. Παράλληλα, έγιναν έργα υποδομής που βελτίωσαν την εικόνα και παρείχαν οικονομία στην ενέργεια και στο κόστος λειτουργίας του (ανακατασκευή αποδυτηρίων, φωτοβολταϊκά, Led φωτισμός κ.ά.). Η δε κριτική από την πλευρά της μειοψηφίας ήταν έντονη κάθε φορά που έσπαγε έστω και ένα πλακάκι.

Τι γίνεται όμως τα δύο τελευταία χρόνια; Είναι φανερό ότι το κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου αντιμετωπίζεται από τη σημερινή διοίκηση σαν ‘βαρίδι’.

Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι εικόνες παρακμής της πισίνας και η πλημμελής λειτουργία του, τα οποία έχουν οδηγήσει στην απαξίωση του στα μάτια των ελάχιστων πια λουόμενων. Στις φωτογραφίες μπορείτε να θαυμάσετε τη σημερινή κατάσταση στην πισίνα, που μοιάζει περισσότερο με εκτροφείο βατράχων. Εικόνες ντροπής για έναν χώρο που τα καλοκαίρια ήταν σύμβολο και σημείο αναφοράς για τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής.

Ο δήμαρχος και οι διοικούντες του Δήμου οφείλουν να απολογηθούν για την τριτοκοσμική εικόνα στην πισίνα του κολυμβητηρίου και όλα όσα αυτή συνεπάγεται σε επίπεδο δημόσιας υγείας. Αν και πλέον έχουμε καταλάβει πως δεν αισθάνονται ντροπή για την απαράδεκτη εικόνα της πόλης και των χωριών και πως και για τις σημερινές τραγικές εικόνες την ευθύνη θα ρίξουν πάλι στην κακή προηγούμενη διοίκηση και στον κορωνοϊο. Θλιβερά παραμύθια. Η εικόνα αδιάψευστος μάρτυρας». 

Υ.Γ.: Ο Δήμος γνωστοποίησε την Τρίτη ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου θα παραμείνει κλειστό λόγω σοβαρού προσωπικού κωλύματος ενός εκ των εργαζομένων. Το λες και σανίδα σωτηρίας. Η ευχή μας, να ξεπεραστεί άμεσα το κώλυμα του εργαζόμενου. H εγκατάλειψη παραμένει και την ευθύνη τη φέρει ακέραια η διοίκηση Καρανικόλα.

 

Από την δημοτική παράταξη «Κοινός Τόπος»