Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 15:36

Το Εργατικό Κέντρο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά την κατάργηση του οργανισμού εργατικής εστίας την ευθύνη λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού στην Νάουσα έχει ο ΟΑΕΔ. Πριν λίγο χρόνια με βάση την υποδομή που υπάρχει ο βρεφονηπιακός σταθμός είχε την δυνατότητα να φιλοξενεί 80-90 βρέφη και νήπια. Υπήρχε όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και γιατρός για την ασφαλή λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού.

Σήμερα φιλοξενεί μόνο 38 παιδιά και το μόνιμο προσωπικό είναι μόλις τέσσερις  εργαζόμενοι (2 βρεφονηπιοκόμοι, 1 υπεύθυνη και 1 διαχειρίστρια που άμεσα συνταξιοδοτείται. )

Το υπόλοιπο προσωπικό είναι 5 εργαζόμενοι με 2ετή σύμβαση εργασίας (ΣΟΧ 1Α/2019) που λήγει 30/11/2021 και έξι εργαζόμενοι που η σύμβασή τους λήγει 30/7/2021 (ΣΟΧ 1 /2020)

Για τους έξι συμβασιούχους, είτε λόγω πανδημίας ή καθυστέρησης τήρησης της διαδικασίας, οι προσλήψεις αντί να γίνουν τον Οκτώβρη του 2020, όπως προβλεπόταν, καθυστέρησαν: των πέντε εργαζομένων έγιναν τον Ιανουάριο του 2021 και μίας τον Φεβρουάριο του 2021 ( άρα δεν είναι 8 μήνες).

Αυτή η κατηγορία είναι φανερό ότι χάνει εισόδημα , ασφάλιση και δικαιώματα όπως η ένταξη στο ταμείο ανεργίας και πρέπει άμεσα να λυθεί.

Ο Βρεφονηπιακός σταθμός βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, ικανός να φιλοξενεί 90 παιδιά. Οι ανάγκες των νέων εργαζομένων που έχουν παιδιά έχουν αυξηθεί και είναι μόνιμες.

Επίσης υπάρχει τεράστια δυσκολία με αυτό το καθεστώς προσλήψεων που υπάρχει να λειτουργήσει ο σταθμός. Χωρίς να είναι ξεκάθαρό αν και για πόσο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν εργαζόμενοι αρά  πόσα παιδιά θα μπορεί να φιλοξενεί.

Διεκδικούμε :

  • Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με  σταθερή και πλήρη απασχόληση για να μπορεί ο βρεφονηπιακός σταθμός να φιλοξενεί με βάση τις δυνατότητες του 90 παιδιά.
  • Να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του με επιστημονικό δυναμικό.
  • Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους 6 συμβασιούχους, για να μην χαθούν δικαιώματα. 

     

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ