Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 19:05

Απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Η.Π. Νάουσας Ιωάννη Γιαννούλη στην επικεφαλής της δημοτικής ομάδας «Δύναμη Δημιουργίας» Ίλια Ιωσηφίδου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε προχθεσινή δημόσια τοποθέτηση της η επικεφαλής της δημοτικής ομάδας «Δύναμη Δημιουργίας» κ. Ιωσηφίδου Ίλια ανακριβώς αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχαμε σχετικά με την αδυναμία της να παραστεί στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 8.7.2021, αλλά και στην αναβολή της συνεδρίασης της Τρίτης 8.6.2021. 

Συγκεκριμένα η κ. Ιωσηφίδου, με μία ηλεκτρονική επιστολή της (mail) που έστειλε την Παρασκευή 2.7.2021 και ώρα 18:52 στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου (κι ενώ είχε σταλεί στις 14:32, πρόσκληση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου για την Πέμπτη 8.7.2021) με ενημέρωνε ότι, κατά την ημέρα και ώρα της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα ταξίδευε  αεροπορικώς και για το λόγο αυτό αδυνατούσε να παρευρεθεί και μου ζητούσε, αν είναι δυνατόν, να μεταθέσω την ημερομηνία για την Παρασκευή 9.7.2021.

Της απάντησα (Σάββατο 3.7.2021, 12:10) ότι αντιλαμβάνομαι την αντικειμενική δυσκολία για παρουσία στην συνεδρίαση της 8.7.2021 όμως, όπως γνωρίζει και η ίδια (ως έμπειρη αυτοδιοικητικός), η ημέρα συνεδρίασης του Δ.Σ. ορίζεται όποτε το ζητήσει ο Δήμαρχος και η αναβολή της συνεδρίασης γίνεται μόνο για λόγους ανωτέρας βίας (όπως έγινε και για τη συνεδρίαση του Ιουνίου). Άρα δεν έχω το δικαίωμα, ως Πρόεδρος (με βάση τον κανονισμό), να αναβάλω τη συνεδρίαση από τη στιγμή που έχει εκδοθεί πρόσκληση. Της  πρότεινα δε να συνομιλήσει με το Δήμαρχο για το αν είναι εφικτό να ζητηθεί αναβολή για λόγους ανωτέρας βίας.

Επίσης η αναβολή της συνεδρίασης της Τρίτης 8.6.2021 για την Δευτέρα 14.6.2021 αφορούσε την συνεδρίαση για τις εκκαθαρίσεις των ΤΑΒ και ΚΕΠΑΠ (μια κρίσιμη συνεδρίαση) η οποία και αναβλήθηκε, όχι κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Τσουκαλά, όπως λανθασμένα ανέφερε η κ. Ιωσηφίδου, αλλά κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής του «Κοινού Τόπου» κ. Κουτσογιάννη στον Δήμαρχο (και αφού διαπιστώθηκε κώλυμα συμμετοχής  συναδέλφων, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα  πλήρους ενημέρωσης του Σώματος αλλά και λήψεως απόφασης για τα δύο σοβαρά θέματα) και με τη συναίνεση όλων των αρχηγών.

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Η.Π. Νάουσας

Γιαννούλης Ιωάννης