Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 22:17

Η επικεφαλής της «Δύναμης Δημιουργίας» Ίλια Ιωσηφίδου για το θέμα των αντλιών ποτισμάτων (πομόνες)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αναφορικά με το θέμα των αντλιών ποτίσματος (πομόνες) και μετά από σχόλιο συναδέλφου σε βάρος μου, που έγινε εν τη απουσία μου στο δημοτικό συμβούλιο, θα ήθελα να διευκρινίσω τα παρακάτω:

Κατά την ημέρα και ώρα του δημοτικού συμβουλίου ήμουν σε πτήση προγραμματισμένη προ πολλών ημερών, που δεν μπορούσε να τροποποιηθεί. Με τρεις επιστολές μου, που έστειλα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και κατόπιν προτροπής του στο Δήμαρχο, ζητούσα μια μικρή αναβολή -μιας ημέρας- στην ημερομηνία του συμβουλίου, ώστε να μπορέσω να παρευρεθώ και να εκφράσω την άποψη της παράταξης. Δυστυχώς μου αρνήθηκαν την αναβολή, ενώ ανάλογο αίτημα του κυρίου Τσουκαλά τον Ιούνιο το είχαν κάνει αποδεκτό, με δική μου φυσικά συναίνεση.

Η άποψή μας λοιπόν είναι ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει την αρμοδιότητα να εκτελεί ανακριτικό έργο, το οποίο πρέπει να ανατίθεται στους αρμόδιους φορείς του κράτους, πάγια άποψη , που εκφράσαμε και στο προηγούμενο συμβούλιο για τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων.

Κατόπιν τούτου ούτε το ανακριτικό έργο ούτε οι παραπομπές ήταν αρμοδιότητα της επιτροπής εργασίας αλλά του αρμόδιου εισαγγελέα, όπως και τελικά ομόφωνα αποφασίστηκε. Την άποψη μας αυτή δυστυχώς δεν κάναμε γνωστή λόγω απουσίας, με αποτέλεσμα να δώσουμε αφορμή για άστοχους χαρακτηρισμούς, που δεν έχουν σχέση ούτε με το ήθος μας, ούτε με τη διαδρομή μας στα κοινά.

 

Ιωσηφίδου Ίλια

Επικεφαλής Δύναμης Δημιουργίας