Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 21:32

Στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές παρέδωσε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας το πόρισμα σχετικά με την τοποθέτηση ηλεκτρικών αντλιών, σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Νάουσας, για την χρονική περίοδο 1-9-2014 έως 31-8-2019

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο  Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουλίου, στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, (σε εκτέλεση και της υπ’αριθμ. 79/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας)αντίγραφο του Πορίσματος Διαπιστώσεων της Ομάδας Εργασίας για την διενέργεια ελέγχου της διαδικασίας τοποθέτησης ηλεκτρικών αντλιών και αναλώσιμων υλικών σε υφιστάμενες πομόνες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Νάουσας για την χρονική περίοδο από 1-9-2014 έως και την 31-8-2019.

Με αφορμή την παράδοση του πορίσματος στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές ο κ. Καρανικόλας  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα σήμερα την κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, και σε εκτέλεση της υπ’αριθμ. 79/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, της παρέδωσα αντίγραφο του από 25-6-2021 Πορίσματος Διαπιστώσεων  της Ομάδας Εργασίας (διαπαραταξιακής επιτροπής) που είχα ορίσει με την υπ’αριθμ. 2/2020 απόφασή μου, σε υλοποίηση της υπ’αριθμ. 400/2029 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για την διενέργεια ελέγχου  της όλης διαδικασίας τοποθέτησης των ηλεκτρικών αντλιών  και λοιπών αναλώσιμων υλικών σε υφιστάμενες πομόνες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Νάουσας, για την χρονική περίοδο από 1-9-2014 έως και την 31-8-2019, μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα που επισυνάπτονται σ’ αυτό.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μου παρακάλεσα θερμά την κ. Εισαγγελέα, προκειμένου να επισπεύσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την έρευνα και ολοκλήρωση της όλης υπόθεσης, έτσι ώστε να μην αιωρούνται «σκιές» ως προς την νομιμότητα εκτελεστών πράξεων της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Διευκρινίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας υιοθέτησε το πόρισμα της Επιτροπής για περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, καθότι έκρινε, ότι υπήρχαν  σοβαρά θέματα διερεύνησης, και ότι το ποσό των 700.000 ευρώ,  που δαπανήθηκε την περίοδο αυτή, ήταν υπερβολικά μεγάλο και δυσανάλογο, με τα ποσά που δαπανήθηκαν για τις ίδιες αιτίες από όμορους οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων και την ΔΕΥΑΝ, για μεγαλύτερα μάλιστα χρονικά διαστήματα».

 

Από το γραφείο τύπου Δήμου Νάουσας