Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 19:38

''Λαϊκή Συσπείρωση''Δήμου Νάουσας: Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης δε θα περάσει!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταγγέλλουμε το όργιο βίας και καταστολής των ΜΑΤ και της αστυνομίας κατά των φοιτητών με άγριους ξυλοδαρμούς, χημικά και δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, κατόπιν κυβερνητικής εντολής, ενώ πραγματοποιούσαν Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 22/2/2021, ζητώντας το αυτονόητο: Να ανοίξουν, επιτέλους, οι Σχολές και να ξεκινήσουν τα μαθήματα, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα.

Η επέμβαση έγινε μετά από αίτημα του πρύτανη για δήθεν φθορά της πανεπιστημιακής περιουσίας, ζητώντας την παρέμβαση της αστυνομίας στο χώρο του Πανεπιστημίου, επικαλούμενος το νόμο Χρυσοχοΐδη - Κεραμέως και με κορωνίδα την «προσήλωση στη νομιμότητα»!

Παρά την αναίτια και απρόκλητη βαρβαρότητα των ΜΑΤ, οι φοιτητές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή και δήλωσαν ότι το έχουν ήδη απορρίψει και δεν πρόκειται να επιτρέψουν να εφαρμοστεί.

Ένα νομοσχέδιο στη ρότα και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει το Πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του επιχειρηματικού κέρδους και της αγοράς, ένα Πανεπιστήμιο της καταστολής και της αστυνομοκρατίας. Έχουν χρήματα για προσλήψεις αστυνομικών, δεν έχουν όμως για κάλυψη των κενών θέσεων με επιστημονικό προσωπικό, για φοιτητικές εστίες και υποδομές!

Φοιτητές, γονείς και πανεπιστημιακοί διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται:

-Ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομίαπου ιδρύει η κυβέρνηση της ΝΔ, με βασική επιδίωξη την κατασταλτική αντιμετώπιση της οργανωμένης συλλογικής αμφισβήτησης του «Πανεπιστημίου-ανώνυμη εταιρεία» και κάθε αγωνιστικής διεκδίκησης των φοιτητών για ολοκληρωμένες σπουδές.

-Ενάντια στη διακοπή της δια ζώσης διδασκαλίας.

Πώς γίνεται, δηλαδή, ο κορονοϊός να κολλάει στα πανεπιστήμια αλλά όχι στα σχολικά τμήματα των 25 και 27 μαθητών δημοτικού;

Πώς γίνεται να κολλάει μόνο στα συλλαλητήρια και στις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, τις οποίες και απαγορεύει, αλλά όχι στα βαγόνια του μετρό, στα μαζικά μέσα μεταφοράς και στα εργοστάσια, όπου συνωστίζονται εργάτες χωρίς μέτρα προστασίας με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας;

-Ενάντια στις αλλαγές του τρόπου εισαγωγής, που καθιερώνει ελάχιστη βάση εισαγωγής και δυσκολεύει τα παιδιά -κυρίως των λαϊκών οικογενειών- να εισέρχονται στα Πανεπιστήμια. Διότι ξέρουν πολύ καλά ότι οι εύποροι μαθητές που δε θα μπούν στην βάσανο των εξετάσεων ή δε θα περάσουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο θα πάνε στα ιδιωτικά κολέγια. Η αντίφαση εδώ είναι ότι, οι ίδιοι μαθητές που κρίνονται ανεπαρκείς για το δημόσιο πανεπιστήμιο, πληρώνοντας αδρά στα κολέγια, γίνονται ικανοί, αφού προηγουμένως έχει φροντίσει η κυβέρνηση να τα εξισώσει με το Δημόσιο Πανεπιστήμιο!

-Ενάντια στον χρονικό περιορισμό απόκτησης πτυχίου, που πετά κυριολεκτικά έξω από το πανεπιστήμιο μεγάλο αριθμό φτωχών φοιτητών, που μη έχοντας οικονομική βοήθεια από τις ανήμπορες οικογένειές τους εργάζονται για να σπουδάσουν (σε ποσοστό 40%). Εργασία μαύρη και ανασφάλιστη, φυσικά!Ας μη μας διαφεύγει ότι πολλοί απ΄αυτούς τους φοιτητές είναι παιδιά του Δήμου Νάουσας.

-Ενάντια στην προβοκατόρικη δράση των γνωστών – αγνώστων, που προβάλλεται, χρόνια τώρα, και αξιοποιείται σε βάρος του φοιτητικού κινήματος, όπως και στην συστηματική συκοφάντηση των Πανεπιστημίων ως άντρα εγκληματικότητας και διακίνησης ναρκωτικών. Αλήθεια, γιατί δεν εξαλείφεται η διακίνηση ναρκωτικών στον περιορισμένο, αστυνομοκρατούμενο και απόλυτα ελεγχόμενο χώρο των «σοφρωνιστικών» ιδρυμάτων;

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση, με πρόσχημα την πανδημία, επιδίδεται σ' έναν αγώνα ταχύτητας αντιλαϊκής πολιτικής, ψηφίζοντας εχθρικούς νόμους για το λαό. Ο λαός, όμως, έχει δικαίωμα να αγωνιστεί για να μείνουν όλοι αυτοί οι νόμοι στα χαρτιά. Και θα το κάνει!

Δυστυχώς, το ψήφισμα καταδίκης του αυταρχισμού και της καταστολής της κυβέρνησης που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'', όλοι οι άλλοι (πλην Στ. Τσέλιου) το καταψήφισαν!

 

Νάουσα, 27 Φλεβάρη 2021

 

''Λαϊκή Συσπείρωση''Δήμου Νάουσας