Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 09:51

Ο Δήμος Νάουσας με τη συνδρομή της Αστυνομίας ξεκινά το επόμενο διάστημα ελέγχους για την εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο του περιορισμού του φαινομένου ύπαρξης  αδέσποτων ζώων συντροφιάς στους δρόμους του Δήμου, θα εντατικοποιήσει το επόμενο διάστημα τους ελέγχους για την εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς (ηλεκτρονική καταγραφή-τσιπ, εμβολιασμοί κ.ά.),  με τη συνδρομή στελεχών της Αστυνομίας και της πενταμελούς επιτροπής αρμόδιας για την παρακολούθηση του προγράμματος του Δήμου, που αφορά στην διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς. 

Η συγκεκριμένη αρμοδιότητα της Αστυνομίας ως όργανο βεβαίωσης παραβάσεων σε περιπτώσεις μη τήρησης των κανόνων προστασίας των ζώων, προβλέπεται δυνάμει του Ν. 4039/2012 (άρθρο 21) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μετά την ισχύ του Ν.4235/2014 καθώς και του Ν. 4483/2017, άρθρο 54 περί «τροποποίησης διαδικασίας επιβολής και είσπραξης προστίμων του άρθρου 21 του Ν. 4039/2012».

Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου αφενός να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία και αφετέρου να περιοριστούν τα φαινόμενα εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, (ηλεκτρονική καταγραφή, απαραίτητους εμβολιασμούς και κατοχή ενημερωμένου βιβλιαρίου υγείας). Επίσης να συνεργάζονται σε περίπτωση ελέγχου με τους αρμόδιους αστυνομικούς και να τηρούν τους κανόνες ευζωίας των ζώων συντροφιάς, δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας προς όφελος τόσο των δεσποζόμενων, όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

 

Από το γραφείο τύπου Δήμου Νάουσας