Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 18:46

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάουσας για το άνοιγμα των σχολείων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο  Δήμαρχος Νάουσας κ. Καρανικόλας στην τοποθέτησή του στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας το γεγονός της έλλειψης μαθητών από τη μια, λόγω υπογεννητικότητας  και το περίσσευμα αιθουσών από την άλλη. 

Χαιρόμαστε ειλικρινά που ο κ. Δήμαρχος παραδέχεται την ύπαρξη κενών αιθουσών (αν και πολλές από αυτές προήλθαν από την υποχρεωτική αύξηση των μαθητών στα τμήματα, τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολείων) . Θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε ότι ένα από τα βασικά αίτημα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, είναι και η μείωση των μαθητών ανά τάξη με ταυτόχρονο διορισμό των απαραίτητων εκπαιδευτικών και το άνοιγμα των κλειστών αιθουσών. Θα γνωρίζει, πιστεύουμε, ότι τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πολλά της Πρωτοβάθμιας, στην περιοχή μας , λειτουργούν με περισσότερα από 20 παιδιά ανά τάξη. 

         Καλό θα ήταν λοιπόν, πέρα από τις γενικόλογες αναφορές, να συνταχθεί με τους αγώνες του εκπαιδευτικού, μαθητικού και γονεϊκού κινήματος. Είναι επιτακτική ανάγκη, τη δύσκολη αυτή χρονιά, να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των παραπάνω φορέων. Ασφαλές άνοιγμα και λειτουργία των σχολείων κ. Δήμαρχε, δεν είναι μόνο οι μάσκες και τα αντισηπτικά. Είναιη σχολαστική καθαριότητα από μόνιμο καλοπληρωμένο προσωπικό,ο μη συνωστισμός στις τάξεις, στις αυλές και στη μεταφορά των παιδιών,τα δωρεάν διαγνωστικά τεστ,  η παρουσία γιατρών στις σχολικές μονάδες. 

Εξάλλου, τα προβλήματα της παιδείας είναι πολλά και διαχρονικά (σύγχρονες κτιριακές υποδομές ,εξοπλισμός σχολικών μονάδων, συντήρηση κτιρίων κ.λ.π) και η μη έγκαιρη αντιμετώπιση τους από όλες τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές, στον βαθμό που τις αναλογούν, έχει σαν συνέπεια τη σημερινή κατάσταση. 

          Η <<Λαϊκή Συσπείρωση>> έχει αναδείξει εδώ και χρόνια όλα αυτά τα προβλήματα και έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση τους. Για ακόμη μια φορά συντασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους. Οι κοινοί αγώνες είναι ο μόνος δρόμος . 

 

 

Υ. Γ Η υπογεννητικότητα κ. Δήμαρχε, που αναφέρατε στην τοποθέτησή σας, είναι αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα, της ανασφάλειας που προκαλεί η ανεργία, κυρίως στους νέους,η μη προστασία της μητρότητας και δε λύνεται με την απαράδεκτη αναστολή λειτουργίας Παιδικών Σταθμών, αλλά με την παραπέρα ενίσχυσή τους, τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλες τις οικογένειες και την εξασφάλιση σταθερής και μόνιμης δουλειάς στα μέλη τους.