Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 10:29

Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Σήμερα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες και διαδικασίες λειτουργίας που αφορούν στην τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.  

Στον Δήμο Νάουσας με ευθύνη απέναντι στους μαθητές μας, τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς, προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα στα σχολεία μας για να υποδεχτούν τα παιδιά και τους νέους μας.

Όπου υπήρχαν σοβαρά προβλήματα προχωρήσαμε σε εργασίες συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτιρίων, θέσαμε ως προτεραιότητα την καθαριότητά τους και σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας φροντίσαμε να έχουμε έγκαιρα για τα σχολεία του δήμου μας το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες και αντισηπτικά υγρά.

Τα σχολεία μας αποτελούν τις «κυψέλες» γνώσης για τα παιδιά μας και πρέπει να συνεχίσουν να είναι οι χώροι της δημιουργίας, της ελπίδας και της προόδου. Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική καθώς σηματοδοτεί ένα  καινούριο ξεκίνημα που συνοδεύεται από προσδοκίες, στόχους και όνειρα  που κάνουν δύσκολο αλλά ταυτόχρονα και συναρπαστικό τον δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

Θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς, λοιπόν, στις μαθήτριες και στους μαθητές μας να έχουν μια δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά, γεμάτη υγεία και διάθεση για συστηματική δουλειά.

Κοινός στόχος όλων μας, μαθητών – εκπαιδευτικών – γονιών και δημοτικής αρχής, είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ποιοτικό και ασφαλές, που να παρέχει στους νέους μας όλες τις δυνατότητες, ώστε να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ζητήσω τη συνεργασία δασκάλων, καθηγητών, γονέων και κηδεμόνων και τους διαβεβαιώνω ότι ο ίδιος προσωπικά αλλά και όλη η δημοτική αρχή θα είμαστε στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν.

Αγαπητοί μαθητές μας,

εύχομαι η φετινή χρονιά, παρά τις δύσκολες συνθήκες, να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας καθώς και σε ένα καλύτερο αύριο για εσάς  και τις οικογένειές σας.

Καλή δύναμη σε όλους, καλή σχολική χρονιά!»