Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 09:28

Απάντηση του «Κοινού Τόπου» στο κείμενο της παράταξης «ΕΝΑ ΜΑΖΙ»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ισχυριζόμασταν προεκλογικά πως η διαφορά μας από την παράταξη Καρανικόλα είναι χαοτική σε κάθε επίπεδο. Μετά τις εκλογές, αποδείξαμε εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου πως είμαστε η μόνη σοβαρή πολιτική παρουσία σε αυτή τη δημοτική περίοδο μαζί με την εξαιρετική κυρία Ιωσηφίδου.

Στον ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ, από την προεκλογική περίοδο ακόμη, δεν επιχειρήσαμε να παραπλανήσουμε τους δημότες, δεν τους τάξαμε λαγούς με πετραχήλια, δεν φέραμε άρον – άρον κομματικά στελέχη για να εκθειάσουν τον εκλεκτό της κομματικής νομενκλατούρας, ούτε φυσικά αναπαράγαμε διαστρεβλωμένες δηλώσεις του κυρίου Καρανικόλα για να κατηγορήσουμε τον πολιτικό μας αντίπαλο. Αυτοί λοιπόν που επικράτησαν στις εκλογές πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μετά από ένα χρόνο απόλυτης καταστροφής έχουν το θράσος να μας κουνάνε το δάκτυλο γιατί επισημάναμε την εξόφθαλμη ανυπαρξία τους.

Και τι μας είπαν; Πως εκφράστηκαν για τους πολιτικούς τους αντιπάλους; Παραθέτουμε αυτούσιο κομμάτι από την απροκάλυπτα χυδαία σημερινή ανακοίνωση τους:

«Βλέπετε η διαφορά μας είναι πρωτίστως ποιοτική. Κλείνοντας το μόνο που μπορεί κάποιος να αναφέρει είναι ότι αν στον Δήμο αυτό που υπηρέτησαν στο παρελθόν προσωπικότητες όπως ο Κόκκινος, ο Χωνός, ο Βλάχος η συνέχεια είναι ο Κουτσογιάννης, ο Σαμαράς, ο Παρθενόπουλος τότε η θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών δεν δύναται να ισχύει στην εξέλιξη της πολιτικής του Δήμου μας».

Απαντάμε λοιπόν. Εμείς στον ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια που αυτοί οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί προέρχονται από την παράταξη του «εξαιρετικού», «μειλίχιου», «συναινετικού», «εργατικού» κυρίου Καρανικόλα ο οποίος εδώ και ένα χρόνο παριστάνει ανεπιτυχώς τον Δήμαρχο που έχει ανάγκη ο Δήμος. Είμαστε επίσης, ιδιαιτέρως χαρούμενοι που ο κύριος Καρανικόλας έβγαλε μόνος του τη μάσκα του καλού παιδιού και μας έδειξε με αυτό το πολιτικά άθλιο σχόλιο του πως πραγματικά σκέφτεται. Αλήθεια, αυτός ο ίδιος είναι ο Δήμαρχος που πριν δυο μήνες πρότεινε συνεργασία; Τόσο εκτιμά ο ίδιος αυτούς με τους οποίους θα συνεργαζόταν;

Για τις λοιπές πολιτικές αθλιότητες και αναλήθειες που αναγράφονται στο κείμενο θα περιοριστούμε μόνο στο να αναφέρουμε πως όταν ο αγαπητός κύριος Δήμαρχος αδειάσει από τις ατελείωτες συνεντεύξεις αυτοπροβολής του θα πρέπει να ανοίξει τα αυτιά του να ακούσει – όχι τους απλούς δημότες που μέσα σε χρόνο ρεκόρ έχουν πειστεί πως τίποτε καλό δεν μπορεί να προκύψει από την παρούσα διοίκηση – αλλά τους διάφορους μέχρι πρότινος φανατικούς υποστηρικτές του που μιλάνε με τα πιο μελανά χρώματα για τα μέχρι σήμερα έργα και ημέρες της διοίκησης του.

Από την εικονική πραγματικότητα για έναν Δήμο που όλα πάνε ρολόι, όπως ισχυρίζεται στο κείμενο - οχετός η παράταξη Καρανικόλα, εμείς θα κρατήσουμε την άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών. Δηλαδή, μεταξύ άλλων, την εικόνα εγκατάλειψης του πάρκου, τον πραγματικά ανεπαρκή φωτισμό στην πόλη και τα χωριά μας, την ανύπαρκτη αγροτική οδοποιία, τις εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, τις άπειρες χωματερές στην επικράτεια του Δήμου, το μηδενικό έργο στα αδέσποτα, τα άπειρα προβλήματα στα σχολεία, τους δρόμους που εγκαταλείφθηκαν ξανά στην τύχη τους, τη βρωμιά και τη δυσωδία που επέστρεψε παντού στην πόλη. Για να είμαστε απολύτως δίκαιοι όμως, οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας για το πραγματικά τεράστιο έργο ανακατασκευής σιντριβανιών.

 

Και προς επίρρωση της εδώ και ένα έτος πλήρους ανυπαρξίας και αδιαφορίας του Δημάρχου παραθέτουμε αυτούσιο κομμάτι από την πραγματικά ΕΠΙΚΗ και δυστυχώς, άκρως διαφωτιστική για τα δεινά τα οποία αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία εξαιτίας της διοίκησης Καρανικόλα - ανακοίνωση του Δήμου Νάουσας (Παρασκευή, 4/9/2020) για την τοποθέτηση νέων αντιδημάρχων. Αφού αναφέρονται οι αντιδήμαρχοι η ανακοίνωση καταλήγει με το εξής αποκαρδιωτικό για κάθε σώφρονα δημότη:

«Το συντονισμό της ένταξης και υλοποίησης των έργων και δράσεων αναλαμβάνει ο Δήμαρχος κ. Νικόλας Καρανικόλας και η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Βίκυ Εξαδακτύλου».

Τι μας λέει ο ίδιος ο Δήμαρχος; Ότι χρειάστηκε το 25% της θητείας του (ΝΑΙ, έναν (1) ολόκληρο χρόνο)  για να καταλάβει το αυτονόητο και να μας το ανακοινώσει μάλιστα χωρίς ντροπή! Ότι δηλαδή ο Δήμαρχος είναι εκείνος που έχει τον επιτελικό ρόλο στον Δήμο και συντονίζει τα πάντα.

Κάναμε πραγματικά υπεύθυνη αντιπολίτευση επί ένα έτος – δυσαρεστώντας μάλιστα και το 50% των συνδημοτών μας που μας ψήφισε οι οποίοι θεωρούσαν πως έπρεπε να είμαστε πιο σκληροί - δίνοντας στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού τη δυνατότητα στη νέα διοίκηση να δουλέψει. Η περίοδος χάριτος πέρασε, τα λάθη της διοίκησης Καρανικόλα μέσα σε μόλις ένα χρόνο έχουν αφήσει απογοητευμένους τους δημότες, οι οποίοι σε συνδυασμό με την κρίση του κορωνοϊού παρακολουθούν με απόγνωση τον Δήμο να αδυνατεί να τους προσφέρει ασφάλεια και προοπτική. Ήδη μεγάλη μερίδα των δημοτών προβαίνει σε συγκρίσεις μεταξύ της στιβαρής διοίκησης Κουτσογιάννη και της ασυντόνιστης και ανεπαρκούς διοίκησης Καρανικόλα.

Κλείνοντας, αυτή τη σύντομη απάντηση και επειδή ο πολιτικός δαρβινισμός πρέπει πρώτα να λειτουργήσει στους κόλπους της παράταξης του κυρίου Καρανικόλα, τον ενημερώνουμε πως όση αλλεργία κι αν έχει στην αντιπολίτευση και την κριτική εμείς θα την κάνουμε με γνώμονα το καλό του τόπου. Παρότι δεν ευελπιστούμε να πάρουμε απάντηση, για μια ακόμη φορά θα ζητήσουμε από τον κύριο Καρανικόλα να μας πει επιτέλους ποιο είναι το αναπτυξιακό του όραμα για τον Δήμο.

Ευχόμαστε κι ελπίζουμε η σύνεση να επικρατήσει στον σίγουρα ευρισκόμενο σε σύγχυση και πανικό δήμαρχο μας. Γιατί αν δεν συνέλθει σύντομα θα μείνει στην ιστορία ως ο Δήμαρχος που φωτογραφιζόταν πιο συχνά κι από Κινέζο τουρίστα στη μαγευτική Σαντορίνη. Κι αυτό είναι δυστύχημα και για τον ίδιο, μα κυριότερα για τον τόπο.

 

Από τον «Κοινό Τόπο»