Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 16:08

Με επισημότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Νάουσα (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με την αρμόζουσα επισημότητα   πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Νάουσα.

Ο κόσμος  που παρακολούθησε τον αγιασμό των Υδάτων ήταν αρκετός παρά το τσουχτερό κρύο, στην πλατεία Καρατάσου, στον ποταμό Αράπιτσα στον Άγιο Νικόλαο Νάουσα, όπου σύμφωνα με το έθιμο στο νερό μπήκαν και άλογα από τον Ιππικό Όμιλο Νάουσας και στο Κολυμβητήριο.

Στην πλατεία Καρατάσου, τον σταυρό έπιασε ο Ιωάννης Κασαπίδης, ενώ στο Άλσος στου Αγίου Νικολάου,  προεξάρχοντος του Μητροπολίτη . Παντελεήμονος τον σταυρό έπιασε ο νεαρός Σταύρος Καντερίσκας.

Τέλος, στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας, τον σταυρό έπιασε  ο προπονητής  της  Κολυμβητικής Ακαδημίας Νάουσας Βασίλης Λαζαρίδης.

 

Το μήνυμα του δημάρχου του δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα

«Ο εορτασμός των Θεοφανείων, με τον αγιασμό των υδάτων,  είναι μια από τις λαμπρότερες γιορτές της Ορθοδοξίας και μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία μιας «φωτισμένης» προσπάθειας όλων μας, να εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας και των συμπολιτών μας. 

Είναι η ημέρα που συμβολίζει την κάθαρση και την πνευματική αναγέννηση και  μας δίνει την ελπίδα και την δύναμη να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στην αναπτυξιακή προσπάθεια για τον Δήμο μας, έχοντας παράλληλα ως «πυξίδα»  την αγάπη και την αλληλεγγύη  για τον διπλανό μας.

Με  υπευθυνότητα, σύνεση και πίστη στις δυνατότητές μας, ας  προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες θα βρεθούν στον δρόμο μας.

Εύχομαι, ολόψυχα, η ημέρα των Φώτων  να σηματοδοτήσει για τον καθένα ξεχωριστά και τις οικογένειές σας μια νέα δημιουργική περίοδο, με αισιοδοξία, υγεία και ευτυχία.

Χρόνια πολλά και δημιουργικά σε όλους!»