Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 19:35

Στην δημοπράτηση του έργου της Τηλεμετρίας στον Δήμο Νάουσας προχώρησε η ΔΕΥΑΝ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑ Νάουσας προχώρησε στην δημοπράτηση του έργου της Τηλεμετρίας στον Δήμο Νάουσας. Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην ορθολογική διαχείριση των υδάτων, στην αναβάθμιση των υποδομών, στην έγκαιρη αντιμετώπιση δυσχερειών και στην πρόληψη προβλημάτων, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου.

 

Σύμφωνα με τη σχετική διακήρυξη, το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση αυτού του εξοπλισμού, σε θέση πλήρη λειτουργίαςκαισυνοπτικά έχει ως εξής:

 

-Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία έξι (6) Τοπικών Σταθμών Ελέγχου (ΤΣΕ) σε υφιστάμενες υποδομές του δικτύου (δεξαμενές, γεωτρήσεις, πηγές και αντλιοστάσια) με χρήση προγραμματιζόμενων λογικών ελεγκτών (PLC), τηλεμετρικών καταγραφικών (Data Loggers), διατάξεων παρακολούθησης φυσικοχημικών παραμέτρων νερού, διατάξεων ρύθμισης στροφών κινητήρων, λοιπά μετρητικά όργανα και παρελκόμενο εξοπλισμό.

 

-Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία δέκα (10) Σταθμών Ελέγχου Παροχής - Πίεσης (ΣΜΠ) (5 Σταθμούς μέτρησης πίεσης και 5 Σταθμούς μέτρησης παροχής και πίεσης) σε επιλεγμένες θέσεις του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης με χρήση τηλεμετρικών καταγραφικών (Data Loggers), λοιπά μετρητικά όργανα και παρελκόμενο εξοπλισμό.

 

-Προμήθεια Φορητού Εξοπλισμού Ελέγχου (ΦΣΕ) αποτελούμενων από μονάδα ακουστικού ελέγχου διαρροών, μονάδα ψηφιακής συσχέτισης διαρροών, διατάξεις ακουστικής καταγραφής διαρροών, φορητό μετρητή παροχής και διάταξη επισκόπησης αγωγών και εντοπισμού διαρροών.

 

-Προμήθεια και εγκατάσταση Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (ΚΣΕ) ο οποίος θα περιλαμβάνει εξοπλισμό, επικοινωνίες, λογισμικά κλπ.

 

-Παράδοση σε θέση πλήρους και κανονικής λειτουργίας του συνολικού συστήματος.

 

 -Δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού συστήματος καθώς και απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία του για διάστημα δύο (2) μηνών, από την ημερομηνία θέσεως του σε λειτουργία και

 

-Εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας κατά το διάστημα της δοκιμαστικής λειτουργίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.naoussa.gr/news/article4105/