Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 10:19

Έντονη συζήτηση για το μισθό του νέου προέδρου της ΔΕΥΑΝ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έντονη συζήτηση είχαμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας της Δευτέρας για το μισθό του νέου προέδρου της ΔΕΥΑΝ Γιώργου Τασιώνα.

Το θέμα έφερε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νίκος Κουτσογιάννης, τονίζοντας πως η δυνατότητα αύξησης του μισθού υπάρχει εδώ και  καιρό  βάσει νόμου. Δύναται να αποφασίσει αύξηση του μισθού το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ, έως το 50% της αντιμισθίας του δημάρχου. «Αυτή η ενέργεια έρχεται σε μια περίοδο που ήρθε αύξηση των τιμολογίων, ο  μισθός έρχεται από τις πληρωμές των πόλιτών  είναι πρόκληση νόμιμη αλλά πρόκληση», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ υποστήριξε πως το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ έκανε μόνο αυτή την πρόταση ενώ η κ.Λαζαρίδου δεν έκανε άλλη, γι αυτό και ψηφίστηκε αυτή.

«Πολύ έξυπνα η αντιπολίτευση  αποπροσανατόλισε τον κόσμο με την αντιμισθία μου, η ουσία είναι τα έργα που ετοιμάζουμε, υπάρχει συμβασιούχος υπάλληλος  που παίρνει περισσότερα από μένα δεν είναι λογικό αυτό. Ηθική από τον κ. Κουτσογιάννη θα δεχθώ όταν μου παρουσιάσει τα έσοδα από δημοτικές επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονταν και όχι από μια νόμιμή αντιμισθία», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχο Νάουσας υπογράμμισε πως υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο. Είπε πως ο ίδιος λαμβάνει 3.420 ευρώ μικτά ενώ τα καθαρά χρήματα είναι γύρω στα 1.900 το μήνα, ενώ οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν 1720 μικτά και καθαρά γύρω στα 1200 με 1300 ευρώ. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνει 720 ευρώ καθαρά.

«Εγώ ζήτησα αποκλειστικά εργασία από όλους έτσι ο κ. Τασιώνας εγκατέλειψε τη σύμβαση του και το επάγγελμα το. Από τα περίπου 900  της  κ. Λαζαρίδου που είχε όμως και την ιδιωτική της  εργασία της την ιδιωτική περίπου πήγαμε στα 1300 καθαρά, θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας», είπε.