Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 11:04

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Τασιώνας για το μεγάλο έργο της αποχέτευσης του κάμπου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το μεγάλο έργο της αποχέτευσης του κάμπου, το οποίο ξεκίνησε από τις  δημοτικές αρχές των πρώην δήμων Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, με την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, εντάχθηκε σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα επί των ημερών της δημοτικής αρχής του κ. Καραμπατζού όπου και ολοκληρώθηκαν  και τα εσωτερικά δίκτυα των οικισμών Κοπανού, Επισκοπής, Χαρίεσσας, Αγγελοχωρίου και Πολυπλατάνου.

 Δυστυχώς όμως, η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΝ, βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση, να κάνει γνωστό, ότι το έργο παρέμεινε στάσιμο για πέντε ολόκληρα χρόνια. Για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο πρέπει να γίνουν οι κεντρικοί εξωτερικοί αποχετευτικοί αγωγοί (ένα έργο προυπολογισμού 5.500.000€ που αφορά τους προαναφερθέντες οικισμούς του Δήμου Νάουσας) καθώς και ο βιολογικός καθαρισμός ( έργο προυπολογισμού 3.266.000€).

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, με πρωτοβουλία του προέδρου της επιχείρησης Τασιώνα Γεώργιο, και παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων,   πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  στο δημαρχείο,  με την παρουσία και του υπευθύνου της αναδόχου εταιρίας για την κατασκευή των εξωτερικών δικτύων, όπου και διαπιστώθηκε, όχι μόνο η πολύ μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, αλλά   και οι απίθανοι  σχεδιασμοί, ακόμη και για την τροποποίηση της αρχικής μελέτης. Η νέα διοίκηση φυσικά δεν θα επιτρέψει να συμβεί καμία τροποποίηση της αρχικής μελέτης. Διαπιστώθηκε ακόμη, ότι αν και είχαν γίνει σοβαρές παρατηρήσεις στην μελέτη κυκλοφοριακής σήμανσης    από την ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ,  η ανάδοχος εταιρία, δεν είχε προβεί σα καμία απολύτως κίνηση.

Είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε γίνει η προαναφερόμενη σύσκεψη, δεν θα είχαν ξεκινήσει ούτε  και οι εργασίες για την κατασκευή των δύο αντλιοστασίων  στην περιοχή του Αγγελοχωρίου. Ουσιαστικά το έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. 

 

Η μελέτη και όλος ο σχεδιασμός προβλέπει ως αφετηρία τον συνοικισμό της Επισκοπής. Διαβεβαιώνουμε  όμως  με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι το έργο θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και θα ολοκληρωθεί οπωσδήποτε.

 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Τασιώνας