Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 10:27

1η συνάντηση του Συμβουλίου Κοινότητας Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε κλίμα ενότητας και συναίνεσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου 2019 στον χώρο του Δημαρχείου Νάουσας, η πρώτη άτυπη συνάντηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Νάουσας.

Η σύγκληση έγινε από τον κ. Χατζηστυλλή Κωνσταντίνο, ως σύμβουλο του πρώτου σε εκλογική δύναμη συνδυασμού στην κοινότητα, ο οποίος έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και επομένως ορίστηκε Πρόεδρος της Κοινότητας. Ανταποκρίθηκαν σε αυτήν οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι Κοινότητας των παρατάξεων «ΕΝΑ μαζί» και «Κοινός Τόπος - Ομάδα σκέψης και δράσης Νάουσας», ενώ δικαιολογημένα απουσίαζαν οι εκλεγμένοι της «ΛΑ.Σ. Νάουσας».

Αρχικά, ο Πρόεδρος ενημέρωσε το συμβούλιο για τις αρμοδιότητες της Κοινότητας, όπως αυτές ορίζονται από το νόμο, και πρότεινε την δημιουργία εσωτερικών επιτροπών για ορισμένους βασικούς άξονες, όπως την καθαριότητα, τα οδοστρώματα, την αγροτική οδοποιία, τον δημοτικό φωτισμό, τους χώρους πρασίνου, τις παιδικές χαρές, το Άλσος Αγ. Νικολάου, τα αδέσποτα, κ.α., προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός στην δράση και τις εκάστοτε απαραίτητες ενέργειες. Στη συνέχεια αναπτύχθηκε σύντομη συζήτηση σχετική με τα παραπάνω, αλλά και γενικότερα με θέματα που αφορούν την πόλη, καθιστώντας εμφανή την πρόθεση όλων για μέγιστη προσφορά και παραγωγή έργου.

Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίσθηκε και πως οι μηνιαίες συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας Νάουσας, εκτός των έκτακτων, θα πραγματοποιούνται την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα και ώρα 20:00, στο Δημαρχείο.

Πέραν αυτών, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, ο Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου παρευρέθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, όπου προσέφεραν συμβολικά μία ανθοδέσμη στο νέο προεδρείο, συνοδευόμενη από το χαρακτηριστικό μήνυμα: «Ας δουλέψουμε σκληρά και σιωπηλά και ας αφήσουμε το έργο μας να κάνει θόρυβο».

Το 11μελές Συμβούλιο της Κοινότητας Νάουσας απαρτίζεται από τους: Κωνσταντίνο Χατζηστυλλή, Μαγδαλινή Βαδόλα, Νικόλαο Καρανικόλα, Ευμορφία Δημητρίου-Χριστίδη, Νικόλαο Μπιτέρνα, Χαράλαμπο Φανιάδη, Μαρία Βαρβέρη, Ανθούσα Καλαϊτζή, Σταύρο Ζάχο, Χρήστο Πίτο και Δημήτριο Βαλαή.