Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 13:33

Διδακτική επίσκεψη των προσφυγοπαίδων στη Νάουσα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το Κολυμβητήριο Νάουσας και το πανέμορφο άλσος του Αγίου Νικολάου Νάουσας επισκέφτηκαν το πρωί της Πέμπτης 11 Μαΐου 2017 οι πρόσφυγες μαθητές και μαθήτριες από το Κέντρο Φιλοξενίας στρ. Αρματολού Κόκκινου της Αγίας Βαρβάρας Ημαθίας. Τους μαθητές συνόδευαν οι δάσκαλοι τους, η συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων, η συνοδός τους, καθώς και  γονείς και εθελοντές που διαμένουν στη Δομή. Η επίσκεψη στη Νάουσα έγινε κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Στέλιος Δάγκας στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύση Διαμαντόπουλο.

Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όπου τους υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Δάγκας και η τοπική σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας Μαρία Βαρβέρη, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν βασικούς κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας για πεζούς και οδηγούς από τον εκπαιδευτή Σάκη Πινακούδη και το δημοτικό σύμβουλο και εκπαιδευτή Γιώργο Τριανταφύλλου, στη συνέχεια να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα για τους μικρούς οδηγούς που διαθέτει το πάρκο και να γευτούν τα παγωτά που προσέφερε γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης. Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας παρακολούθησαν τα μαθήματα κολύμβησης που παραδίδονται στους μαθητές των σχολείων της Νάουσας και κατόπιν περιηγήθηκαν στο κατάφυτο και ολόδροσο άλσος του Αγίου Νικολάου, το οποίο εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους με τη μοναδικότητα και αρμονική ποικιλότητα του τοπίου.

Προσδοκώντας συνέχεια στις δράσεις του Δήμου Νάουσας αναφορικά με τους πρόσφυγες, καθώς άλλωστε αποτελεί μέρος των σχεδίων του, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για την πολύτιμη βοήθεια και τη χαρά που έδωσε στα παιδιά η επίσκεψη στην πόλη, στον ΔΟΜ (Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης) για τη χορηγία της εκδρομής και σε όλους όσους βοήθησαν στη διεκπεραίωση της.

 

Σχετικά Άρθρα