Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 23 Απριλίου 2017 14:44

Το Ολοκαύτωμα της Νάουσας στο Χώρο Θυσίας παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (Φωτορεπορτάζ, video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και του Στέργιου Πιτσιόρλα, Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε στο Χώρο Θυσίας στους Στουμπάνους, το Τρισάγιο για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας το πρωί της Κυριακής.

Νωρίτερα, προηγήθηκε Δοξολογία χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, Ιερισσού και Αγίου Όρους κ. Θεοκλήτου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, Σερβίων, Κοζάνης κ. Παύλου και Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος με τη συμμετοχή του Μουσικού Σωματείου «Ωδείο Ναούσης».

Η Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας έγινε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δρ. Αχιλλέα Ζαπράνη.

Εκ μέρους όλων των Ελλήνων στεφάνι έριξε στο βάραθρο της Αράπιτσας ο Υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση  της θυσίας με τον χορό Μακρινίτσα από τον Όμιλο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού "Η Αράπιτσα" συνοδεία της χορωδίας Ωδείου Ναούσης.

Παραβρέθηκαν επίσης η Ευφροσύνη Καρασαρλίδου, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, οι βουλευτές Ημαθίας Χρήστος Αντωνίου και Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΗμαθίαςΚων/νος Καλαϊτζίδης, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Βύνιος, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκιρίνης, ο πρώην υφυπουργός Άγγελος Τόλκας ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σύσσωμο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νάουσας, εκπρόσωποι κομμάτων, πρώην βουλευτες, εκπρόσωποι εκκλησιαστικών, στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, παραγωγικών φορέων και τάξεων κλπ.

Σχετικά Άρθρα