Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 09:23

Στο πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» το Γηροκομείο Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σημαντική είδηση για το Γηροκομείο Νάουσας η συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης»  και συγκεκριμένα στην «Υποστήριξη Ατόμων της Τρίτης Ηλικίας», με χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα  ΤΙΜΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», τέσσερα Ιδρύματα συμπράττουν για τη στήριξη 19 μη κερδοσκοπικών οργανώσεων

Ανακοινώθηκαν οι 19 οργανώσεις που έχουν προεπιλεγεί προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» για την περίοδο 2017/2018. Το πρόγραμμα είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του κοινωφελούς οργανισμού Hellenic Hope και του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Στόχοι του είναι, αφενός, η στήριξη πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας με μέγιστο όμως κοινωνικό αντίκτυπο σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και, αφετέρου, η ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη ικανοτήτων ελληνικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών για την περαιτέρω εξέλιξη και αποτελεσματικότητα του έργου τους.

 

Από σύνολο 148 αιτήσεων, επελέγησαν 19 οργανώσεις, κατά προτεραιότητα μικρού και μεσαίου μεγέθους, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν με ποσό έως €5.000 εκάστη, προκειμένου να υλοποιήσουν μία καινοτόμο ιδέα που θα έχει διάρκεια έως 12 μήνες και θα εμπίπτει σε μία από τις εξής θεματικές ενότητες: «Υποστήριξη Ατόμων της Τρίτης Ηλικίας», «Κοινωνική Ενσωμάτωση Ατόμων με Αναπηρία», και «Ενίσχυση Οργανισμών Παιδικής Προστασίας». Παράλληλα, οι επιλεγείσες οργανώσεις θα συμμετέχουν δωρεάν σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building), οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν από το Ίδρυμα Μποδοσάκη μέσω του Social Dynamo, μίας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων (μέσω της πλατφόρμας συνΑθηνά), που στοχεύει στην ενδυνάμωση οργανώσεων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες τη μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση. Ακολουθεί αναλυτικός κατάλογος των προεπιλεγμένων προς χρηματοδότηση οργανώσεων ανά θεματική ενότητα, όπως αυτές έχουν ορισθεί από τους αντίστοιχους χρηματοδότες του Προγράμματος:

Ανάμεσα σε αυτές τις οργανώσεις στην  «Υποστήριξη Aτόμων της Tρίτης Hλικίας» (Χρηματοδότης: ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα)  είναι και η  Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων – Γηροκομείο Νάουσας (www.girokomeionaoussas.gr) όπου θα υλοποιηθεί διαδραστικού εργαστήριο  από σπουδαστές του Τμήματος Βοηθών Εργοθεραπείας του Ι.Ε.Κ. Βέροιας.

Σχετικά Άρθρα