Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 21:44

ΒΑΕΝΙ Νάουσα: Συμφωνία προώθησης στην Κινέζικη αγορά και συνδυασμός κρασιού - τουρισμού (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τη νέα συμφωνία προώθησης του κρασιού και του τουρισμού στην Κινέζικη αγορά παρουσίασε ο πρόεδρος του ΒΑΕΝΙ Γιώργος Φουντούλης μαζί με την υπεύθυνη του Ομίλου Εταιριών «Cacha Group» κ. Τζούλια Γουονγκ το μεσημέρι της Δευτέρας στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό παρουσία των ΜΜΕ της Νάουσας.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΒΑΕΝΙ Γιώργος Φουντούλης αναφέρθηκε στην απουσία των πολιτικών (βουλευτών, αντιπεριφερειάρχη και δημάρχου) και στη συνέχεια σύστησε την κ. Τζούλια Γουόνγκ επικεφαλής του ομίλου εταιριών  Cacha, τονίζοντας πως το ΒΑΕΝΙ επαναπροσεγγίζει  την κινέζικη αγορά σε νέες βάσεις και δεδομένα.

Είπε πως την τελευταία πενταετία υπήρξε πτώση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή και για αυτό πρέπει να βρεθούν τρόποι να υπάρξει ρευστότητα και  μια νέα προσέγγιση της διεθνούς αγοράς.

Μίλησε για το πρόγραμμα που διαχειρίστηκε το ΒΑΕΝΙ και περιλάμβανε την ανακαίνιση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού έτσι ώστε να είναι επισκέψιμο αλλά και την αγορά νέου εξοπλισμού ενώ σε νέο πρόγραμμα όπως είπε στόχος είναι η δημιουργία αποσταγματοποιείου.  Το κόστος επένδυσης του νέου προγράμματος είναι ύψους 1 εκ. ευρώ.

 

«Τα οινοποιεία στενάζουν»

Ο κ. Φουντούλης υπογράμμισε ακόμη πως ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης που επέβαλε η κυβέρνηση σε όλα τα οινοποιεία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα. «Τα οινοποιεία στενάζουν» είπε. Χαρακτήρισε ατόπημα το μέτρο,  το οποίο πρέπει να παρθεί πίσω καθώς «ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι» τόνισε. Αποκάλυψε μάλιστα πως το ΒΑΕΝΙ έχει πληρώσει πάνω από 200 χιλ. ευρώ  στο τελωνείο για το λόγο αυτό, ενώ τόνισε πως έχουν χαθεί έσοδα από το ΦΠΑ και τη λαθραία διακίνηση κρασιού.

 

Η αγορά ΒΑΕΝΙ – Ελλάδα – Κίνα

«Όταν πριν μια δεκαετία μιλούσαμε για την αγορά της Κίνας, μας θεωρούσαν ρομαντικούς, αιθεροβάμονες κι όμως καταφέραμε το ακατόρθωτο, όπως μας είπε και ο πρώην πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας», είπε ο Γιώργος Φουντούλης.

Συνέχισε λέγοντας πως η κ. Γουόνγκ ήταν υπεύθυνη και της τότε εταιρίας το 2011 όταν έγινε η συμφωνία με κινέζο επιχειρηματία που τελικά κράτησε 1μιση χρόνο, λόγω της υπεροφορολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Κινέζικα φωτοβολταϊκά με 48,6 %. Αυτό το γεγονός, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΒΑΕΝΙ,  έστρεψε την κινεζική κυβέρνηση σε νέες αγορές εφαρμόζοντας το «αντιντάμπιγκ κοντρόλ» μέχρι το Μάιο του 2015.

Οι εξαγωγές στην Κίνα συνεχίστηκα να συνεχίζονται αλλά όχι στον όγκο που ήταν να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τη συμφωνία του 2011. «Τώρα πάμε για κάτι καλύτερο, για κάτι μεγαλύτερο» είπε ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τον κινέζικο όμιλο εταιριών «Cachagroup» ο οποίος με επικεφαλής την κ. Γουόνγκ θα αναλάβει να προωθήσει το κρασί του ΒΑΕΝΙ πρωτίστως στην Κίνα και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο αλλά και να συνδυάσει το δίπτυχο κρασί – τουρισμός με στόχο την προσέλκυση κινέζων τουριστών σε καθιερωμένη μόνιμη βάση στη Νάουσα.

 

«Δημιουργία τουριστικού ρεύματος» και «Χώρου προορισμού»

 

«Από το να τρέχουμε εμείς συνέχεια σε όλες τις αγορές τι καλύτερο από το να γνωρίσουν εδώ στη Νάουσα οι ξένοι επιχειρηματίες, το κρασί και την ιστορία μας να δημιουργήσουμε ένα τουριστικό ρεύμα», είπε ο κ. Φουντούλης, λέγοντας επίσης πως στόχο είναι να γίνει η Νάουσα «Χώρος προορισμού».

Είπε επίσης πως το 2016 επισκέφθηκαν το ΒΑΕΝΙ σχεδόν 4 χιλ. οινοτουρίστες ενώ το 2017 ο αριθμός αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος. Ανακοίνωσε  πως το δίμηνο Μάιο – Ιούνιο θα επισκεφθούν το ΒΑΕΝΙ 3.000 Αυστριακοί φίλοι του κρασιού ενώ αναμένονται οινοτουρίστες και επιχειρηματίες από τον Ινδία, την Κίνα, την Αυστρία και την Ιαπωνία.

Τέλος ο κ. Φουντούλης δίνοντας και μια είδηση ανακοίνωσε πως το ΒΑΕΝΙ ως συνεταιριστικός όμιλος ενδιαφέρεται υπό προϋποθέσεις να πάρει το ΒΕΡΜΙΟΝ Νάουσα και να το λειτουργήσει.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Γουόγκ η οποία παρουσίασε και το συνεργάτη της στον Όμιλο Εταιριών Ρόμπιν Γουονγκ υπεύθυνο για το κομμάτι πώλησης ακινήτων (Real Estate) και αναφέρθηκε με τη σειρά της σε αυτή την συνεργασία με το ΒΑΕΝΙ και τον κ. Φουντούλη.

 

Σημειώνουμε πως παρόντες ήταν επίσης 26 Κινέζοι επιχειρηματίες και φίλοι του κρασιού οι οποίοι γνώρισαν τη Νάουσα, το ΒΑΕΝΙ και το κρασί της Νάουσας και έμειναν κατενθουσιασμένοι.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα