Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 14:25

Ευρωπαϊκός Αέρας Εξέλιξης στο 1ο ΓΕΛ ΝΑΟΥΣΑΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μαζί με άλλα 89 Σχολεία από όλη την Ελλάδα και το δικό μας 1ο ΓΕΛ στρέφει την παρεχόμενη παιδεία των μαθητών του στο ευρωπαϊκό μέλλον μετά από την σημαντική του ένταξη του στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕYΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ(EPAS).

 Το ενδιαφέρον για τη  γνωριμία με την Ευρώπη, τη λειτουργία και τους τα όργανα της έντονο από τα παιδιά μας και πολλαπλάσιο του αριθμού που προέβλεπε το πρόγραμμα, με τελική επιλογή, μετά από κλήρωση 16 εξ αυτών από όλες τις τάξεις του συγκεκριμένου Λυκείου, οι οποίοι στο τέλος της χρονιάς θα λάβουν τον τίτλο των JuniorAmbassadors. Η διευθύντρια κ.Λούκα Μαριάννα, μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες, κκ. Ζιούζια, Μαλιάσα, Ρούσου, Χαραλαμπίδου ήδη προχωρούν ως SeniorAmbassadorsστην οργάνωση δραστηριοτήτων με στόχο την απόκτηση Ευρωπαϊκής συνείδησης από την πλευρά των μαθητών.

Στο ίδιο κλίμα και η διάκριση του μαθητή της Β’ Λυκείου του ίδιου σχολείου Τζιάτζιου Παναγιώτη, με την συμμετοχή του στην 42η Συνδιάσκεψη Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο του 2021.Στο θεσμό αυτό θα συμμετάσχουν 121 μαθητές από 62 σχολεία, με το δικό μας  Παναγιώτη να μεταδίδει στους Συνέδρους του το δικό του  Ευρωπαϊκό όραμα.

Go for Europe, 1st High School of Naoussa!!!