Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 18:23

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές σε όλη την Ευρώπη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σεπτέμβριος 2020 και οι μαθητές σε όλη σχεδόν την Ευρώπη επέστρεψαν στα σχολεία τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές σε συνθήκες εντελώς πρωτόγνωρες. Η πανδημία όρισε νέα πρωτόκολλα, νέες συμπεριφορές και νέες προτεραιότητες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μέσα στις σχολικές αίθουσες.

              Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ ClimateChangeAgentsμαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Νάουσας συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επαφή με τα συνεργαζόμενα σχολεία, της Εσθονίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας της Τσεχίας και της Ισπανίας. Στις νέες αυτές συνθήκες, μαζί με τα θέματα του περιβάλλοντος που απασχολούν  το  πρόγραμμα, μοιραστήκαμε και τις νέες μας εμπειρίες, τη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε μέσα στο σχολείο.

           Με πρωτοβουλία και επιμέλεια των συντονιστών των συνεργαζόμενων σχολείων στην εκπαιδευτική πλατφόρμα SchoolEducationGatewayδημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο BacktoschoolaroundEuropein2020”, όπου  περιγράφονται οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων στην περίοδο της πανδημίας.

Νοιώσαμε, για ακόμη μια φορά, ότι έχουμε πολλά κοινά με τους φίλους μας στην Ευρώπη. Ελπίζουμε ότι πολύ γρήγορα, για όλους μας, η κανονικότητα θα επιστρέψει...

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο στην παρακάτω διεύθυνση:

 

https://www.schooleducationgateway.eu/en/pub/latest/news/back-to-school-around-europe.htm

 

     

                                                                                           Ο Διευθυντής

                                                                                    Βαρθολομαίος Ιωάννης