Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 20:34

Το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ΚΑ229 με τίτλο «CLIMATE CHANGE AGENTS»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνεχίζοντας μια παράδοση πολλών ετών , το σχολείο μας και τη φετινή χρονιά θα υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα ERASMUS+ διάρκειας 2 ετών σε συνεργασία με άλλα σχολεία της Ευρώπης. Συγκεκριμένα:

Το  IESGuadalquivirαπό την Cordobaτης Ισπανίας, το   InstitutoComprensivoStatale“D’AlessandroVoccino”από το SanNicandroGarganicoτης Ιταλίας, το   Arcibiskupskegymnasiumαπό το  Kromerizi  της Τσεχίας , το  AntslaGumnaasiumαπό την Antslaτης Εσθονίας και το  SzkolaPodstawowaim,sw. KrolowejJadwigiwWieclawicach  Starychαπό το WieclawiceStareτης Πολωνίας.

     Εκατόν ογδόντα (180)  μαθητές ηλικίας από 12-14 ετών  από έξι χώρες της Ευρώπης πρόκειται να συνεργαστούν στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού και να παρατηρήσουν , να μελετήσουν και  να ευαισθητοποιηθούν για την  κλιματική αλλαγή και το μέλλον του πλανήτη.

     Παράλληλα, η συνεργασία αυτή - καθώς κατά κύριο λόγο θα γίνεται μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα eTwinningλόγω των περιορισμών που θέτει η πανδημία- θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές μας να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα  να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους για το κοινό σπίτι μας και συνάμα, μέσα από δράσεις του σχολείου, να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα που αφορά στο περιβάλλον.

  Αυτό το πρόγραμμα φιλοδοξούμε να προσφέρει σε όλους τους μαθητές μας την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες, τις ελπίδες και τις ιδέες τους και να γίνουν οι “ClimatechangeAgents“.

     

                                                                                           Ο Διευθυντής

 

 

                                                                                    Βαρθολομαίος Ιωάννης