Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 17:03

Φρόσω Καρασαρλίδου: Όχι στην ποινικοποίηση της σχολικής ζωής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η κλήση από την Αστυνομία των διευθυντών των Γυμνασίων της Νάουσας με σκοπό να δώσουν διευκρινίσεις επειδή διδάσκεται στα σχολεία τους, όπως προβλέπουν τα “νέα αναλυτικά προγράμματα” και οι φάκελοι μαθήματος 2018-2019, το μάθημα των θρησκευτικών, είναι πράξη καταδικαστέα, που γυρίζει τη χώρα μας χρόνια πίσω, στα πέτρινα χρόνια των ποινικών διώξεων κάθε διαφορετικής άποψης.

 Πρόκειται για ενέργεια που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους στην κοινωνία μας, αφού στοχοποιεί ποινικά τη σχολική κοινότητα και επισείει την απειλή της εμπλοκής των διευθυντών και των καθηγητών σε δυσάρεστες και απολύτως περιττές δικανικές διαδικασίες, αναστατώνοντας έτσι την εκπαιδευτική κοινότητα και την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

 

Όπως επισημαίνει η ΕΛΜΕ Ημαθίας: “Το αναλυτικό πρόγραμμα όπως είναι ευρύτατα γνωστό, αποφασίζεται από το Υπουργείο και κανέναν άλλον θεσμό ή πρόσωπο. Ως εκ τούτου, αν κάποιος κρίνει ή θέλει να διερευνήσει τυχόν παράβαση νόμου, πρέπει να στραφεί προς το Υπουργείο Παιδείας κι όχι στους διδάσκοντες που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους”.

 

Η Ένωση Γονέων Νάουσας με την προσπάθεια ποινικοποίησης της εκπαιδευτικής λειτουργίας και εκφοβισμού των διευθυντών και εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, πιστεύω ότι προχώρησε σε ένα τεράστιο ατόπημα, σε μία πράξη που δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατική και αγωνιστική παράδοση των θεσμικών οργάνων των γονέων και των μαθητών.

 

Οι υπουργοί Παιδείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη οφείλουν να παρέμβουν άμεσα και να παύσουν τέτοιου είδους ενέργειες που ποινικοποιούν τη σχολική ζωή και επιστρέφουν τη χώρα μας στις μαύρες εποχές του σκοταδισμού.

 

Φρόσω Καρασαρλίδου

Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ