Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 20:45

Ο Άλεξ Λαφάρας στο Mega Channel για την πανδημία του Κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Υόρκη με την πανδημία του Κορωνοϊού, περιέγραψε ο Ναουσαίος κάτοικος Νέας Υόρκης, Άλεξ Λαφάρας, στο κεντρικό δελτίο του Mega Channel το βράδυ της Παρασκευής ώρα Ελλάδος.

Ο Άλεξ, παρότι δεν είχε αρκετό χρόνο στην διάθεση του, περιέγραψε με σαφήνεια και ψυχραιμία την παρούσα κατάσταση, στην πιο πολυπολιτισμική, όπως τόνισε ο ίδιος πόλη του κόσμου, ενώ επέριψε ευθύνες τόσο στις Ομοσπονδιακές όσο και στι Πολιτειακές Αρχές για καθυστέρηση στην επιβολή αναγκαίων αυστηρών μέτρων για τη μη εξάπλωση του ιού.

Εξάλλου, σττον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τόνισε τα εξής για το συγκεκριμένο θέμα:

"Η Ολοκληρωμένη άποψη μου για την κατάσταση του Κορονοϊού στη Νέα Υόρκη είναι η εξής: Η πολυπολιτισμικότητα της Νέας Υόρκης δημιουργεί τις τέλειες προϋποθέσεις ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού. Οι πολιτειακές αρχές καθυστέρησαν πολύ να λάβουν μέτρα με αποτέλεσμα τα σχολεία να κλείσουν πολύ αργά ενώ μέχρι και σήμερα οικονομικοί κλάδοι όπως αυτός των κατασκευών, με 500,000 εργάτες σε διαφορά εργοτάξια της πόλης, να συνεχίσουν να λειτουργούν. Η Πολιτεία της ΝΥ είχε προ κρίσης 3,000 κρεβάτια εντατικής θεραπείας ενώ τώρα προβλέπεται ότι θα χρειαστούν 140,000 κρεβάτια και 40,000 αναπνευστήρες. Όλες οι προβλέψεις δείχνουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει ραγδαία μέχρι το τέλος Απριλίου με χιλιάδες θύματα του ιού. Οι οικονομικές επιπτώσεις φυσικά της κρίσης θα είναι τεράστιες. Η κολυσυεργια των αρχών της ΝΥ έπαιξε καθοριστικά αρνητικό ρόλο εν αντιθέσει με την αντίδραση της Ελληνικής Πολιτείας και των ειδικών επιστημόνων της Ελλάδας. Γι’ αυτό τον λόγο ακούστε τους ειδικούς και μείνετε σπίτι".

Εμείς ευχόμαστε στον Άλεξ, στην οικογένεια του  και σε όλους τους Ναουσαίους του εξωτερικού να είναι καλά και να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους.

 

 

Μαρία Ζαφείρκου

Βαλάντης Λιόλιος