Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 21:56

Ολοκληρώθηκε μια πολύ επιτυχημένη συνάντηση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, με δάκρυα και αγκαλιές αποχαιρετήσαμε τους φίλους μας από την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Σλοβενία και την Ιταλία, με τους οποίους περάσαμε μια δημιουργική και ταυτόχρονα ευχάριστη εβδομάδα.

        Στο πλαίσιο της 1ης κινητικότητας μαθητών για το Erasmus+ “RootingforEurope”, υποδεχτήκαμε στο σχολείο τις τέσσερες αποστολές  τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου με μια λιτή αλλά  εγκάρδια τελετή.

        Ο Διευθυντής του σχολείου μας  κ. Βαρθολομαίος Γιάννης  στη σύντομη ομιλία του, αφού καλωσόρισε τους μαθητές και τους καθηγητές τους που ήρθαν από  το Szkola Podstawowa nr 3  από το Kraśnikτης Πολωνίας, το Agrupamento de Escolas Dr. Mario Sacramento από το Aveiroτης Πορτογαλίας, το OS Franca Rozmana Staneta  από τη Ljubljana της Σλοβενίας και το 4 Istituto Comprensivo Marconi από την Lentini της Ιταλίας, αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που έχουν για όλους, μαθητές και καθηγητές αλλά και τις τοπικές κοινωνίες,  οι συναντήσεις αυτές  ανθρώπων που προέρχονται από διαφορετικές  χώρες και διαφορετικές κουλτούρες.

        Ο χορός, το παιχνίδι, η μουσική και το τραγούδι υπήρξαν  για μια ακόμη φορά ο συνδετικός κρίκος αλλά και ο καταλύτης για το σπάσιμο του πάγου και την ανάδειξη των κοινών σημείων των νέων ανθρώπων από όπου κι αν προέρχονται.!

        Ακολούθησε ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα διαφορετικών δράσεων  στη διάρκεια όλης της εβδομάδας  που περιελάμβανε  βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις σε χώρους  ιστορικού ενδιαφέροντος στην περιοχή μας αλλά και της Θεσσαλονίκης, γνωριμία με την κοινωνική και πολιτιστική κληρονομιά της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής, και βέβαια τις γεύσεις και την ιδιαίτερη γαστρονομία της πόλης μας. Οι μαθητές απόλαυσαν την Ναουσαίικη οικογενειακή φιλοξενία στις οικογένειες των μαθητών μας, ενώ οι εκπαιδευτικοί τη θερμή φιλοξενία των καθηγητών του σχολείου μας.   

              Σχεδόν χωρίς να το καταλάβουμε έφτασε η Παρασκευή και έπρεπε να αποχαιρετήσουμε τους φίλους μας. Σε μια γιορτή που οργανώθηκε  με σημαντική και ανεκτίμητη συμβολή των γονιών των μαθητών μας που μετέχουν στο Erasmus+,  με αυθεντικό ελληνικό τρόπο στο οινοποιείο του Κόκκινου, σε κλίμα χαράς και λύπης ταυτόχρονα, με διάχυτη τη συγκίνηση από όλους, δώσαμε το επόμενο ραντεβού για τον Μάιο στην Πορτογαλία.

 

                                                                                                        Ο Διευθυντής

 

                                                                                                 Βαρθολομαίος Ιωάννης