Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 11:16

“ We Are European We Are Equal”

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την εβδομάδα 27/1 – 1/2/2020, στο SanNicandro Garganico, στην Ιταλία, η 3η κινητικότητα των αντιπροσωπειών των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ “ We Are European We Are Equal” .

          Η συνάντηση είχε σκοπό την προετοιμασία της 4ης κινητικότητας των μαθητών που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουάριου 2020 στην Ιταλία.

          Στο πλαίσιο της συνάντησης, την Τρίτη 28/1, με εγκάρδια διάθεση και υποδειγματική φιλοξενία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του “AlessandroVocino” υποδέχθηκαν σε μια ζεστή εκδήλωση τις αντιπροσωπίες του 3ου Γυμνάσιου Νάουσας και του” IESGuadalquivir” της Κόρδοβα της Ισπανίας και εξασφάλισαν τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια γόνιμη, ευχάριστη και αποτελεσματική συνεργασία.

          Το ίδιο απόγευμα της Τρίτης, ο δήμαρχος του SanNicandroκαλωσόρισε και δεξιώθηκε τις δύο αντιπροσωπίες σε μια όμορφη τελετή. Ακολούθησε, τις επόμενες ημέρες, μια σειρά επισκέψεων πολιτιστικού ενδιαφέροντος,  που άπτονταν των θεμάτων του προγράμματος και αποκάλυπταν την ιδιαίτερη ταυτότητα της περιοχής και των ανθρώπων της.

          Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, που συμμετείχαν, επέστρεψαν με τη βεβαιότητα  ότι οι μαθητές μας που πρόκειται να επισκεφθούν το “ AlessandroVocino“ στο SanNicandroGarganicoθα έχουν πραγματικά πολλά να μάθουν και θα αποκτήσουν μέσα από τη συνεργασία τους με τους συμμαθητές τους από τα άλλα συνεργαζόμενα σχολεία  δεξιότητες όχι μόνο επικοινωνιακές σε μια ξένη γλώσσα αλλά και κοινωνικές, ως αυριανοί πολίτες σε μια όλο και περισσότερο ποικιλόμορφη κοινωνία. Θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν  την κουλτούρα που αποτελεί στόχο του προγράμματός μας  “ WeAreEuropeanWeAreEqual” / Είμαστε Ευρωπαίοι, Είμαστε Ίσοι.

 

Ο Διευθυντής

Βαρθολομαίος Ιωάννης