Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 14:59

Επίσκεψη ομάδας καθηγητών του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας στην Φλωρεντία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την προηγούμενη εβδομάδα, από 18 ως 23 Νοεμβρίου 2019, ομάδα τεσσάρων καθηγητών του Λαππείου 1ου Γυμνασίου, συγκεκριμένα οι κ.κ. Μπούγλα Αικατερίνη και Χριστοδούλου Ευπραξία, ο κ. Μάλλιος Γεώργιος και ο συντονιστής κ. Παραστατίδης Κωνσταντίνος, ταξίδεψαν στην Φλωρεντία της Ιταλίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες της πρώτης συνάντησης του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο TOUCHING THE PAST TO REACH THE FUTURE.

 Στο πρόγραμμα, εκτός από το Λάππειο,  παίρνουν επίσης μέρος σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Τραπεζούντα, την Αλικαρνασσό, την Φλωρεντία, την Πράγα και το Μαρτορέλ (Βαρκελώνη). Το συντονιστικό μάλιστα σχολείο της Τραπεζούντας εδρεύει στο ιστορικό κτήριο του Φροντιστηρίου.

                Κατά τις εργασίες της συνάντησης στην Φλωρεντία  επανεπιβεβαιώθηκαν οι άξονες γύρω από τους οποίους θα περιστραφεί το πρόγραμμα και εξειδικεύτηκαν οι δράσεις που θα αναληφθούν κατά το προσεχές διάστημα. Δεν έλειψαν  βέβαια και οι  επισκέψεις στα περιώνυμα  αναγεννησιακά μνημεία και τα μουσεία της Φλωρεντίας με τα φημισμένα έργα τέχνης, δημιουργήματα που καθόρισαν την πορεία της παγκόσμιας καλλιτεχνικής έκφρασης.

                Το πρόγραμμα Erasmus + TOUCHING THE PAST TO REACH THE FUTURE έχει στόχο την δραστηριοποίηση των μαθητών στους τομείς της καταγραφής, διάσωσης, διάδοσης και αξιοποίησης της πολιτιστικής  κληρονομιάς των κοινοτήτων μέσα στις οποίες ζουν. Στοχεύει επίσης στην εξοικείωσή τους με τα ψηφιακά εργαλεία και τις διαδικτυακές βάσεις δεδομένων που συγκροτούν διεθνείς οργανισμοί όπως η Unesco  και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος, επιδιώκει την άμεση και ενεργή εμπλοκή των τοπικών κοινοτήτων και την διαγενεακή συνεργασία κατά την διάρκεια πραγματοποίησης των δράσεων και διάχυσης των αποτελεσμάτων τους.

                Η επόμενη συνάντηση, αυτή την φορά μαζί με μαθητές, θα πραγματοποιηθεί στο Μαρτορέλ  τον προσεχή Φλεβάρη.