Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 20:28

ΕΟΣ Νάουσας: Η τοποθέτηση του προέδρου Νίκου Βελή στη σύσκεψη για τα 3-5 Πηγάδια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι, σας μιλώ σαν πρόεδρος του ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

  • Η Νάουσα είχε την τύχη να είναι ανάμεσα από δύο χ/κ Σέλι – Πηγάδια.
  • Σταδιακά απομακρύνθηκε από το Σέλι και ανέπτυξε δραστηριότητες στα Πηγάδια.
  • Το όραμακάποιων φωτισμένων ανθρώπων και οι δραστηριότητες του ΕΟΣ, βοήθησαν στην ανάπτυξη της περιοχής, καθιστώντας την πόλο έλξης αθλητικών δραστηριοτήτων και από τότε η ιστορία του ΕΟΣ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα 3-5 Πηγάδια.
  • Τα στελέχη του ΕΟΣ διαχρονικά αξιοποίησαν αυτό το πλεονέκτημα και κατάφεραν να κάνουν την Νάουσα γνωστή στους κύκλους της χιονοδρομίας διεθνώς. Στην μικρή μας πόλη, είναι πολλοί οι πρωταθλητές & πάρα πολλοί όσοι ασχολούνται με την χιονοδρομία. Αθλητές και προπονητές του ΕΟΣ συμμετέχουν αδιάλειπτα σε παγκόσμιους και ολυμπιακούς αγώνες, αλλά και στελέχη του διοργανώνουν διεθνείς αγώνες στα Πηγάδια. 

 

Αυτήν την στιγμή, με την απειλή της αδυναμίας συμφωνίας, διακυβεύονται οι υποδομές χρόνων, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε εγκαταστάσεις.

 

Αλλά πιστέψτε με, αυτό είναι μια παρανυχίδα στο μεγάλο πρόβλημα. Θα περιοριστούν οι δραστηριότητες του ΕΟΣ ? Και τι έγινε ? θα αναγκαστούμε να βρούμε λύσεις για να τα βγάλουμε πέρα και θα τις βρούμε. 

 

Και τώρα σας μιλώ πλέον σαν πολίτης της Νάουσας.

Τι θα γίνει όμως με τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες της περιοχής που εξαρτώνται από την λειτουργία των Πηγαδιών ?  (ξενοδοχεία, εστίαση – cafebar, λιανική πώληση, τοπικά προϊόντα, κλπ).

Αυτό είναι το πρόβλημα. Αδυνατίζει όλη η Νάουσα, εκλείπει ένας λόγος για να έχει η πόλη μας επισκεψιμότητα, για να έχουν οι επαγγελματίες μας έσοδα.

 

Κυρίες και κύριοι.

 

Όλοι συμφωνούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Νάουσα η λειτουργία του χ/κ. Διαφωνούμε όμως στον τρόπο.

Υπάρχουν 100 λόγοι για να διαφωνήσουμε, αλλά υπάρχει μόνο ΕΝΑΣ για να συμφωνήσουμε.

 

Κάνω έκκλιση σε όλους σας, σε όλους μας : Ας μας ενώσει το μείζον και ας πετάξουμε αυτά που μας χωρίζουν. Να αναλογιστούμε όλοι με ειλικρίνεια το προϊόν που διαθέτουμε προς αξιοποίηση. Τα υπερ και τα κατά, τα δυνατά, και τα αδύνατα σημεία, τον ανταγωνισμό που υπάρχει και είμαι σίγουρος ότι για τα θέματα που προκύπτουν, όπως εκμίσθωση, ή παραχώρηση, το τίμημα, τα χρόνια και οι ασφαλιστικές δικλείδες, αν πρυτανεύσει η λογική,  θα βρεθεί λύση.  

 

 

 

Προτείνουμε : Εδώ και τώρα, Συμφωνία λειτουργίας. Διαμόρφωση των παραμέτρων λειτουργίας και Υιοθέτηση – υποστήριξη ενός μοντέλου. Δεν χρειάζεται να ξανα ανακαλύψουμε τον τροχό.  Αν δεν προλαβαίνουμε να υλοποιήσουμε τους μεγαλεπήβολους μακροχρόνιους στόχους, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με τους μικρούς και άμεσους. Χωρίς καθυστέρηση, έγκαιρα θα πρέπει να ασχοληθούμε με το θέμα, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση.  

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΓΙΑ 2η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ». 

 

Νίκος Βελής