Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 17:55

Νέο «διπλό» του Ζαφειράκη στο μπάσκετ στη Βαφύρα, το Σάββατο εντός με Πάνθηρες Κατερίνης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΝΤΡΩΝ

ΒΑΦΥΡΑ ΔΙΟΥ-ΖΑΦ=51-64

Άλλο ένα ΄΄διπλό'' αποτέλεσμα για την ομάδα του Ν. Τούφα. Η άνετη επικράτηση επί της Βαφύρας ήταν συλλογικό έργο καθώς οι παίκτες του Ζαφειράκη μπήκαν ''φουριόζοι'' και δεν άφησαν περιθώρια ανατροπής από τον αντίπαλο. Έτσι έφτασαν στο 51-64 και ΄΄σκαρφάλωσαν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα σε 3 παιχνίδια. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η νίκη του ΑΟΚ Βέροιας μέσα στην Αλεξάνδρεια με 64-88 και η νίκη της ΑΓΕΠ στην έδρα των Πανθήρων. Στα υπόλοιπα, ο Πιερικός νίκησε τον Άθλο Αλεξ με 67-64 και ο Βατανιακός την Κούπα Κιλκίς με 86-72. Τέλος το φαβορί της κατηγορίας, οι Ίκαροι Γιαννιτσών''πέρασαν΄΄ μέσα από το το Αιγίνιο με με 65-71.

Στην βαθμολογία προπορεύονται αήττητοι οι Ίκαροι Γιαννιτσών , ΑΓΕΠ και ΑΟΚ Βέροιας και ακολουθούν με μια ήττα ο Άθλος Αλεξάνδρειας  και ο Ζαφειράκης.

Στο παιχνίδι ο coach Τούφας ξεκίνησε με τους Ζιάνη-Σκουλαριώτη-Τουφα-Πράπα-Δίντση και ''έτρεξε'' ένα γρήγορο 1-18 και συνεχόμενους αιφνιδιασμούς, βάζοντας τις βάσεις για την νίκη. Το δεκάλεπτο έληξε με 9-20. Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι εφάρμοσαν άμυνα ζώνης και οι παίκτες του Ζαφειράκη βρήκαν λύσεις στο πρόσωπο του Βάιγκαντ και Τούφα, οι οποίοι σκόραραν από μακρινές θέσεις και οι Πράπας και Σκουλαριώτης από τις κοντινές. Το ημίχρονο έληξε με 17-38. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι με press και άμυνα ζώνης προκάλεσαν για ένα πεντάλεπτο'βραχυκύκλωμα΄στους φιλοξενούμενους αλλά με ηρεμία και σωστές επιλογές, η τάξη αποκαταστάθηκε.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο πήραν χρόνο συμμετοχής και οι ''μικροί' της ομάδας και μπόρεσαν να διατηρήσουν την διαφορά έως το άκουσμα της λήξης. Από το παιχνίδι απουσίαζαν οι Μουρατίδης και Σιδηρόπουλος λόγω υποχρεώσεων.

Επόμενο παιχνίδι της ομάδας το Σάββατο στο ΔΑΚ Νάουσας με τους Πάνθηρες Κατερίνης στις 18.00.

 ΣΥΝΘΕΣΗ-(Τούφας-Πουρλιδας)-Τούφας-Σαμαράς-Βάϊγκαντ-Ζιάνης-Δίντσης-Πράπας-Βαδόλας-Μώκας-Νικολαίδης-Σκουλαριώτης-Πουρλίδας-Μίγγας

 

ΕΦΗΒΩΝ

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ-ΣΚΥΔΡΑΙΚΟΣ=71-74

 

Δεν τα κατάφερε η ομάδα των εφήβων να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει την Σκύδρα στο Κυριακάτικο ματς. Παρόλο βρέθηκε να χάνει με 0-8 στο ξεκίνημα,οι παίκτες του Ζιάνη Στ αντέδρασαν και προσπέρασαν έως το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Ζαφειράκη προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 34-31 βγάζοντας πολύ ωραίες φάσεις. Στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου προηγήθηκαν έως και 12 πόντους αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή μέρα από τα 6.75 και κατάφεραν και ισορρόπησαν το παιχνίδι. Οι τελευταίες φάσεις του παιχνιδιού ήταν με πολύ αγωνία καθώς για το τελευταίο λεπτό το σκορ ήταν 70-71. Οι συνεχόμενες εύστοχες βολές των φιλοξενούμενων έκριναν το παιχνίδι και πλέον ο Ζαφειράκης σκέφτεται το επόμενο παιχνίδι. Την Κυριακή θα φιλοξενηθεί στην Μελίκη από τον αήττητο Άθλο Αλεξάνρειας στις 12.00.

ΣΥΝΘΕΣΗ(ΖΙΑΝΗΣ) Νικολαϊδης-Παραστατίδης-Μώκας-Πηλίδης-Κολτσάκης-Δάϊος-Κων/νου-Δημητρίου-Καρατσιώλης-Μίγγας-Πουρλίδας-Τσίλης

 

ΑΚΑΜΗΜΙΕΣ

Έναρξη για το πρωτάθλημα μίνι το Σάββατο. Ο Ζαφειράκης θα παραταχτεί με 2 ομάδες σ αυτό το πρωτάθλημα.Την μια ομάδα θα την ΄΄κατεβάσει'' ο Θ.Πουρλίδας με παιδιά γεννημένα το  2005 και μια ο Ηρ.Τούφας με παιδιά του 2006-07. Το πρωτάθλημα αυτό αφορά παιδιά ηλικίας του 2005 και νεώτερους.Η ομάδα των 2005 αγωνίζεται το Σάββατο στην Έδεσσα στις 14.30 και οι μικρότεροι στο γήπεδο της Μελίκης με τον Άθλο Αλεξάνδρειας.