Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 20:37

Γνωριμία με το ορειβατικό Σκι και βόλτα στο Βέρμιο από τον Ε.Ο.Σ. Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Εκδήλωση για την γνωριμία με το Ορειβατικό Σκι έκανε την Κυριακή 24 Μαρτίου ο Ε.Ο.Σ. Νάουσας στα 3-5 Πηγάδια.

  Την πρωτοβουλία είχε ο Γιώργος Καισαρίδης , έφορος του Ορειβατικού τμήματος του συλλόγου και αθλητής ορειβατικού σκι.  Πήραν μέρος 11 άτομα  (βασική προϋπόθεση ήταν να γνωρίζουν κατάβαση και να φέρουν εκτός από ορειβατικά σκι και κράνος ) και μετά από μία σύντομη ενημέρωση έφυγαν για να κάνουν μία διαδρομή που ξεκίνησε από το χιονοδρομικό ανέβηκε την πίστα του Παράδεισου , πήρε τον δασικό δρόμο που βγαίνει πάνω από την πηγή «Καραμπουρνάκι» , συνέχισε περνώντας από την πηγή των Πηγαδιών και τα μαντριά του «Καραϊσκου» και  κατέληξε στα 2000 μέτρα υψόμετρο, βλέποντας όλες σχεδόν τις κορυφές του Βερμίου αλλά και τα γύρω βουνά . Η όλη διαδρομή έγινε με χαλαρό ρυθμό , είχε μήκος 7,5  χιλιόμετρα  και 550 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά και καλύφθηκε σε 2 ώρες και 8 λεπτά.

 

   Όλοι όσοι πήραν μέρος ενθουσιάστηκαν , χάρηκαν την διαδρομή , τα πανέμορφα  χιονισμένα τοπία και πήραν μία εικόνα για το ορειβατικό σκι και τις πολλές  δυνατότητες που σου δίνει στο να γνωρίσεις χιονισμένα βουνά και απάτητες πλαγιές .

 

    Το ορειβατικό σκι είναι πολύ δημοφιλές στην Ευρώπη και στην Αμερική και είναι το άθλημα που αναπτύσσεται με γεωμετρική πρόοδο τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα .

 

Γιώργος Καισαρίδης