Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 12:53

Αγροτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Ιουλίου στη Νάουσα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται το εμπάργκο στα ελληνικά, αγροτικά προϊόντα, από πλευράς Ρωσίας, σαν απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη χώρα αυτή. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος, μεγάλες ποσότητες ροδάκινων να μη διοχετεύονται στη τεράστια αυτή αγορά και να πουλιέται σε εξευτελιστικές τιμές.

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας τη ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και με την επιβολή δύο επιπλέον μνημονίων καθιστά δύσκολη τη συνέχιση της αγροτικής καλλιέργειες. Αντιλαϊκά μέτρα που συνεχίζουν την άγρια φορολόγηση των αγροτών, ιδίως στο ασφαλιστικό, το οποίο έγινε βραχνάς στη φτωχομεσαία αγροτιά. Επιπλέον επιβάλλονται νέα χαράτσια, όπως το τέλος στο νερό, τα οποία σε συνδυασμό με τη νέα αντιαγροτική ΚΑΠ διώχνει τους αγρότες βίαια από τα χωράφια τους.

Είναι η ίδια πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου που πετσοκόβει τα δικά μας δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, γκρεμίζει το κοινωνικό – ασφαλιστικό σύστημα. Μειώνει δραματικά τις παροχές προς την υγεία, παιδεία πρόνοια, φορολογεί ακόμα και αυτούς που παίρνουν λόγο πάνω από 400€ μηνιαίως, ψηφίζει ελαστικές σχέσεις εργασίας, αφήνει απροστάτευτους τους άνεργους, βάζει στο στόχαστρο το πενιχρό ταμείο ανεργίας. Διατηρεί αυξημένα τα όρια ηλικίας: ειδικά εμείς οι εποχιακοί εργαζόμενοι δύσκολα θα φτάσουμε στην ελάχιστη σύνταξη. Παράλληλα, όπως γνωρίζουμε κυριαρχεί στο χώρο μας η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τα εξαντλητικά ωράρια, σε συνδυασμό με τον ελλιπή έλεγχο του ΣΕΠΕ λόγω υποστελέχωσης (1 επόπτης στο νομό) καθιστά ασύδοτη την εργοδοσία.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε, απαντάμε ενωμένα. Χτίζουμε το δικό μας μέτωπο,περνάμε στην αντεπίθεση. Δυναμώνουμε τα ταξικά μας σωματεία, συμμετέχουμε μαζικά στις διαδικασίες, Γεν. Συνελεύσεις κ.α.

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, ο οποίος είναι και δικός μας αγώνας.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που διοργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας»την

Πέμπτη 13 Ιούλιου,

ώρα 9:00μμ στην πλατεία Καρατάσου Νάουσας

 

ΕΡΓΑΤΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΒΕ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχετικά Άρθρα