Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 23:16

Συνεχίζονται οι επισκέψεις της Φρόσως Καρασαρλίδου σε αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνεχίζοντας την περιοδεία της στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου συνοδευόμενη από στελέχη της Τ.Ο. Νάουσας του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε τον Α.Σ. Νάουσας, τον ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας και τη «Μίεζα», όπου με τα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων συζήτησε για τη φετινή διαχείριση των ροδακίνων και των άλλων αγροτικών προϊόντων.

 

Το κύριο θέμα που έθεσαν οι πρόεδροι των τριών συνεταιρισμών κ. Ταμπακιάρης, Πασχούλας και Λογγινίδης είναι το εμπάργκο στη ρωσική αγορά που έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ομαλή διάθεση των αγροτικών προϊόντων και τη διατήρηση των τιμών σε ικανοποιητικά επίπεδα. Όπως τονίστηκε, η ρωσική αγορά έχει δώσει διέξοδο τα τελευταία χρόνια στη διάθεση των ροδακίνων και παραμένει αναντικατάσταση αφού μετά το ρωσικό εμπάργκο δεν είναι δυνατή η απορρόφηση της παραγωγής από άλλες αγορές. Σε περίοδο κανονικής παραγωγής, υπάρχει κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης των τιμών.

Οι πρόεδροι των τριών συνεταιρισμών έθεσαν επίσης το θέμα της επισιτιστικής βοήθειας και ειδικότερα το γεγονός ότι φέτος το πρόγραμμα είναι μειωμένο στο 1/3 της περσινής ποσότητας που θα διατεθεί στα κοινωφελή ιδρύματα. Επίσης τονίστηκε ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται με καθυστέρηση, ζητώντας φέτος οι διαδικασίες να είναι πιο γρήγορες ώστε οι παραγωγοί να πληρωθούν πριν τα Χριστούγεννα.

 

Τέλος έθεσαν το θέμα του υψηλού κόστους παραγωγής και την ανάγκη μέτρων ειδικά στον τομέα των αγροτοεφοδίων και λιπασμάτων.

 

Η βουλευτής άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που τέθηκαν και δήλωσε πως θα τα μεταφέρει άμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σχετικά Άρθρα