Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 20:45

«Άμεση πληρωμή εκκρεμοτήτων προς τους αγροτο-κτηνοτρόφους»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πραγματοποιήθηκε  αγωνιστική  παρέμβαση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και κατατέθηκε υπόμνημά με τα αιτήματά και με την απαίτηση να προωθηθούν στην Κεντρική Διοίκηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και του ΕΛΓΑ, στο Υπουργείο Οικονομικών και την Κυβέρνηση.

Συμμετείχαμε σε συντονισμένες και συγχρονισμένες κινητοποιήσεις πανελλαδικά που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη των 68 μπλόκων της πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Με τη σημερινή κινητοποίηση απαιτήσαμε: 

Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ:

  • Να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα στους αγρότες - κτηνοτρόφους  από επιδοτήσεις/ενισχύσεις, επιστροφές ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου κ.α., καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας.
  • Να μην γίνονται παρακρατήσεις από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις και τις επιστροφές για χρέη των αγροτών στην εφορία, στις τράπεζες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ και να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης για επιστροφή από τους αγρότες των αποζημιώσεων που πήραν, μετά από σκληρούς αγώνες στα μπλόκα, το 2008 – 2009, με το λεγόμενο “πακέτο Χατζηγάκη”.

Από τον ΕΛΓΑ:

  • Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η πληρωμή των αποζημιώσεων σε αγρότες & κτηνοτρόφους από Παγετό, Χαλάζι, Βροχοπτώσεις, Ζωονόσους, κλπ. tου 2015 , και όσες εκκρεμότητες υπάρχουν από προηγούμενα έτη, καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας.
  • Λόγω της αδυναμίας πληρωμής μέχρι 31/3/16 των ασφάλιστρων, που εκκρεμούν από τους περισσότερους αγρότες-κτηνοτρόφους, να γίνει συμψηφισμός αυτών με τις παραπάνω αποζημιώσεις.

·         Να υπάρξει επιτέλους ουσιαστική αντιχαλαζικική προστασία από τον ΕΛΓΑ ( αεροπορική αντιχαλαζική προστασία, αντιχαλαζικά δίκτυα ).

        Παλεύουμε για την  επιβίωσής μας ανατρέποντας τα μέτρα & τις πολιτικές,που μας οδηγούν στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα.

 

Σχετικά Άρθρα