Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 11:15

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν βάψεις τα μαλλιά σου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το post αυτό είναι για εσένα που όταν αποφασίζεις να βάψεις τα μαλλιά σου περνάς αρκετές ώρες στο google προσπαθώντας να λύσεις διάφορες απορίες που έχεις. Για να μην κουράζεσαι λοιπόν αποφασίσαμε να ρωτήσουμε την Jenna Norman, μια από τις καλύτερες colorist στο Λονδίνο, τι πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα πριν βάψει τα μαλλιά της. Να είσαι σίγουρη πως οι συμβουλές της θα σου φανούν κάτι παραπάνω από χρήσιμες.

1. Να έχεις μαζί σου φωτογραφίες από τα look που σου αρέσουν, γιατί ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα χρώματα. Όμως μην ξεχνάς ότι οι celebrity αφιερώνουν πολλές ώρες στο styling και πολύ πιθανόν οι φωτογραφίες να είναι επεξεργασμένες με Photoshop, οπότε δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι τα μαλλιά σου θα δείχνουν όπως ακριβώς αυτά στη φωτογραφία.

2. Ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξεις το χρώμα σου αν είσαι φυσικά πολύ σκουρόχρωμη  είναι να το κάνεις σταδιακά. Μια καλή αρχή θα ήταν να χρησιμοποιήσεις ως βάση το φυσικό σου χρώμα και να κάνεις μερικές πιο ανοιχτές ανταύγειες. Έτσι θα αποφύγεις και τους ανεπιθύμητους πορτοκαλί τόνου.

3. Η βαφή και το «άνοιγμα» των μαλλιών είναι αντίθετες έννοιες. Δηλαδή όταν σκουραίνεις τα μαλλιά προσθέτεις χρώμα- το οποίο εισέρχεται μέσα από τα λέπια της τρίχας. Αντίθετα όταν τα "ανοίγεις" τα αποχρωματίζεις- δηλαδή αφαιρείς τη φυσική μελανίνη που έχει η τρίχα σου.

4. Κάνω πρώτα κούρεμα και μετά βαφή; Αν θέλεις να κάνεις και τα δύο τότε κλείσε πρώτα ραντεβού για κούρεμα γιατί αυτό βοηθάει τον κομμωτή σου να καταλάβει πως θα πλαισιώσει το χρώμα το πρόσωπό σου για να αναδείξει το χτένισμά σου.

5. Να είσαι ειλικρινής για τις βαφές που έχεις κάνει στο παρελθόν. Ο κομμωτής πρέπει να ξέρει αν για παράδειγμα είχες βάψει τα μαλλιά σου μόνη σου, ή αν ήσουν κοκκινομάλλα πιο παλιά. Το χρώμα μπορεί να ξεθωριάσει αλλά αν έχεις μακριά μαλλιά και η τελευταία φορά που τα έβαψες ήταν περίπου πριν δύο χρόνια, τότε το πιο πιθανό είναι ότι έχεις ακόμα τη βαφή.

6. Πρέπει να έχεις υπομονή. Οι κομμωτές δεν μπορούν να κάνουν μαγικά, πρέπει να ξέρεις ότι πολλές φορές η αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών απαιτεί χρόνο. Θα ήταν ωραίο να μπορούσες να αλλάξεις κατευθείαν από κόκκινα/ μαύρα μαλλιά σε ξανθά, αλλά δυστυχώς πολλές φορές δεν είναι τόσο εύκολο. Να εμπιστεύεσαι λοιπόν  τον κομμωτή σου, και να κάνεις υπομονή.

7. Προστάτεψε τα βαμμένα σου μαλλιά το καλοκαίρι. Αυτό και αν είναι SOS. Το ξανθό μπορεί να καεί και να μετατραπεί σε κίτρινο, και το καστανό μπορεί να γίνει πορτοκαλί. Ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου προτείνει κάποιο προϊόν για να προστατέψεις το χρώμα σου και να αποφύγεις τις ανεπιθύμητες αλλαγές

8. Χρησιμοποίησε τα σωστά προϊόντα για τον τύπο μαλλιών σου. Από τη στιγμή που βάφεις τα μαλλιά σου πρέπει να χρησιμοποιείς και τα ανάλογα προϊόντα. Προτίμησε σαμπουάν, μάσκες και ειδικά λάδια που θα διατηρήσουν τη βαφή σου και μην μείνεις σε αυτά που χρησιμοποιούσες πριν.

9. Μην επικεντρώνεσαι μόνο στη ρίζα. Το χρώμα πρέπει να ανανεώνεται τακτικά σε όλα τα μαλλιά και όχι μόνο στις ρίζες για να μην καταλήξεις με δυσχρωμίες.

10. Συζήτησε με τον κομμωτή σου για τη βαφή που θα χρησιμοποιήσετε. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία και η κάθε μία έχει διαφορετική εφαρμογή στα μαλλιά, οπότε καλό θα είναι να κάνεις μια έρευνα για να βρεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο.

 

www.cosmopolitan.gr

 

Σχετικά Άρθρα