Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 08:32

Μπορεί το υπερβολικό σεξ να σε κάνει δυστυχισμένο;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σύμφωνα με μια καινούρια έρευνα το συχνό σεξ μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη διάθεσή σου.

Τα αποτελέσματα μιας καινούριας έρευνας που έγινε στο Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια έδειξαν ότι το υπερβολικό σεξ μπορεί να σου κάνει κακό. Η συνολική διάθεση και η το αίσθημα της ευτυχίας ήταν πολύ μικρότερο σε ζευγάρια που έκαναν 40% περισσότερο σεξ από τα άλλα.

Οι ερευνητές μελέτησαν 64 παντρεμένα ζευγάρια τα οποία και χώρισαν σε 2 ομάδες. Η μία ομάδα έλαβε ως οδηγία να κάνει δύο φορές περισσότερο σεξ την εβδομάδα για 3 μήνες απ' ότι συνήθως και η άλλη να συνεχίσει να κάνει σεξ με την ίδια συχνότητα που είχε και πριν. Μετά τους 3 μήνες ζητήθηκε από του συμμετέχοντες να συμπληρώσουν μια έρευνα σχετικά με τις σεξουαλικές τους συνήθειες και την ευτυχία τους. Αποδείχτηκε ότι η σεξουαλική απόλαυση συνδέεται με την ευτυχία, όχι όμως και η συχνότητα. Τα ζευγάρια που έκαναν περισσότερο σεξ ανέφεραν μια γενική αίσθηση κόπωσης.

Φυσικά πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας ότι τα ζευγάρια αυτά αναγκάστηκαν να κάνουν περισσότερο σεξ, άρα είναι λογικό ότι αισθάνονται κόπωση καθώς δεν το έκαναν απλά για να περάσουν καλά. Τα ζευγάρια μάλιστα δυσκολεύτηκαν να διπλασιάσουν τη συχνότητα που κάνουν σεξ καταφέρνοντας να κάνουν μόλις 40% περισσότερο σεξ. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό το γεγονός είναι επίσης μια απόδειξη ότι το σεξ μπορεί να γίνει λιγότερο διασκεδαστικό.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε πάντως από αυτή την έρευνα είναι ότι αυτό που μετράει δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα, μιας και η απόλαυση που μας δίνει το σεξ συνδέεται άμεσα με το αίσθημα της ευτυχίας. Οπότε μην ανησυχείς αν κάνεις σεξ κάθε μέρα, απλά σιγουρέψου όταν το κάνεις με το φίλο σου να περνάτε καλά.

Από το cosmopolitan.com και τον Frank Kobola

Σχετικά Άρθρα