Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015 10:52

Είναι η Δανάη Στράτου η «μούσα» του συγκροτήματος Pulp; (βίντεο)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε χθες ο Γ. Βαρουφάκης όταν σε συνέντευξή του στο BBC, μεταξύ άλλων ερωτήθηκε και για το αν ισχύουν οι φήμες που θέλουν τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, να είναι η μούσα των Pulp και το πρόσωπο για το οποίο γράφτηκε η παγκόσμια επιτυχία τους , “Common People”.

Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας είπε πως τότε δεν γνώριζε την Δανάη Στράτου, και επιβεβαίωσε πως ήταν η μόνη Ελληνίδα που σπούδαζε Γλυπτική τότε στο Κολλέγιο St. Martins!

«Από προσωπική εμπειρία, θα έλεγα ότι είναι ένας συναρπαστικός άνθρωπος αλλά εκτός από αυτό δεν θα μπορούσα να σχολιάσω κάτι περαιτέρω» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για τη σύζυγό του.

Νωρίτερα, ο Independent αναδημοσίευσε άρθρο της Athens Voice σύμφωνα με το οποίο, η Δανάη Στράτου είναι η πλούσια φοιτήτρια Καλών Τεχνών για την οποία ο Jarvis Cocker εγραψε την τεράστια επιτυχία των Pulp, "Common People".

Η Δανάη Στράτου, σπούδασε στο Κολλέγιο St. Martins από το 1983 έως το 1988. Ήταν η ίδια χρονιά που ο Cocker παρακολουθούσε μαθήματα κινηματογράφου. Είχε δηλώσει το 2013 ότι γνώρισε την ελληνίδα και μάλιστα θυμηθηκε και τις είχαν συζητήσει. «Ηθελε να μετακομίσει στο Hackney και να ζήσει σαν τους κοινούς θνητούς». Αυτό ήταν και η έμπνευση για το τραγούδι του. Όμως η ταυτότητα της γυναίκας δεν είχε αποκαλυφθεί ποτέ.

Η Δανάη Στράτου εκτός από σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη είναι η μεγαλύτερη κόρη του βιομηχάνου Φαίδωνα Στράτου της ιστορικής Πειραϊκής Πατραϊκής και της Ελένης Πόταγα-Στράτου, επίσης εικαστικού και γλύπτριας.

 

Πηγή: imerisia.gr