Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 16:22

Φούρνος Θανασούλη: το… σχολείο του κουραμπιέ! (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα μεγάλο σχολείο για μικρούς και μεγάλους μαθητές έχει γίνει ο φούρνος Θανασούλη. Την Τετάρτη το πρωί, τα σύγχρονα εργαστήριά του, επισκέφθηκαν οι μαθητές της Β' τάξη του 7ου Δημοτικού σχολείου Νάουσας συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους Αλεξία Βαλή. Ο Θέμης Θανασούλης, ακούραστος δάσκαλος, έδειξε στα παιδιά πως φτιάχνεται το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων, ο κουραμπιές.

Αφού πρώτα μίλησαν για τις καλές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στους κουραμπιέδες, το εξαιρετικής ποιότητας φρέσκο βούτυρο, το καλό αλεύρι, η άχνη-ζάχαρη και το καβουρδισμένο αμύγδαλο, έπλασαν μια… ικανοποιητική ποσότητα! Μέχρι οι κουραμπιέδες να ψηθούν, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να "παίξουν" με μπισκότα και σοκολάτα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Οι κουραμπιέδες ψήθηκαν και αχνίστηκαν από τα ίδια τα παιδιά μέσα σε ένα σύννεφο άχνης. Οι μαθητές έδωσαν ραντεβού στο φούρνο Θανασούλη για τη μεγάλη γιορτή του κουραμπιέ την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ.!

Πραγματικά ο φούρνος Θανασούλη είναι ένα τεράστιο σχολείο για τα παιδιά. Όχι μόνο για τις γιορτινές ημέρες αλλά όλο το χρόνο, αφού γνωρίζουμε πως ο Θέμης και ο Δημήτρης Θανασούλης, έχουν προγραμματισμένα "μαθήματα" με σχολεία της Ημαθίας, μέχρι το καλοκαίρι του 2016…

 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

https://www.youtube.com/watch?v=J3jRYes6f7w&feature=youtu.be