Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015 08:48

Αρκουδοχώρι – Φυτειά: Ντέρμπι από τα παλιά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ντέρμπι από τα παλιά θύμιζαν οι δύο αγώνες ποδοσφαίρου οπου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του αναψυκτηρίου στο Αρκουδοχώρι ανάμεσα σε παιδιά και εφήβους που παραθερίζουν στα γειτονικά ορεινά χωριά  Αρκουδοχώρι και Φυτειά, που έληξαν 3-3 και 2-0 υπέρ της Φυτειάς.

Οι νεαροί παίκτες και των δύο χωριών αγωνίστηκαν με πάθος για την νίκη. Στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ παιδιών του δημοτικού η Φυτειά πέτυχε να προηγηθεί 3-1, αλλά η συντονισμένη αντεπίθεση της ομάδας του Αρκουδοχωρίου είχε ως αποτέλεσμα την ισοφάριση στο β΄ ημίχρονο σε 3-3.

 Προς το τέλος του παιχνιδιού μάλιστα η πίεση του Αρκουδοχωρίου ήταν πολύ μεγάλη, αλλά ο μικρός τερματοφύλακας της Φυτειάς επέδειξε εξαιρετικές ικανότητες και διαφύλαξε την ισοπαλία για την ομάδα του.

 Ο δεύτερος αγώνας, μεταξύ εφήβων ως 18 χρόνων, ήταν ακόμα πιο δραματικός. Παρά την καλύτερη απόδοση των παικτών του Αρκουδοχωρίου, η Φυτειά ήταν πολύ πιο αποτελεσματική. Προηγήθηκε στο α΄ ημίχρονο με 1-0 και κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της τόσο με τη συνδρομή της τύχης  όσο (κυρίως) με τις σωτήριες επεμβάσεις του τερματοφύλακά της. Στο τέλος μάλιστα οι παίκτες της Φυτειάς πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, επιβεβαιώνοντας τον σκληρό...νόμο του ποδοσφαίρου, επικρατώντας με 2-0.

Το απόγευμα της προηγούμενης Δευτέρας ήταν πραγματικά μια γιορτή του ποδοσφαίρου στο Αρκουδοχώρι. Οι συμμετέχοντες και οι παράγοντες (δηλαδή γονείς, θείοι και παππούδες) των δύο ομάδων δήλωσαν πρόθυμοι να καταστήσουν τις ποδοσφαιρικές αυτές συναντήσεις των δύο χωριών θεσμό. Και για του λόγου το αληθές προγραμματίζουν τον επαναληπτικό αγώνα την Κυριακή 23 Αυγούστου στο πλαίσιο του πανηγυριού της Φυτειάς.

Σχετικά Άρθρα