Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Μαϊος 2016 22:04

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Διαφορετικός ο τρόπος που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτόν της ΝΔ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο Σύριζα τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό  επίπεδο,  είναι  εντελώς διαφορετικός  από αυτόν της Ν.Δ.

  Αυτό είναι  ολοφάνερο.

Η κυβέρνησή του δεν διαπραγματεύεται το ίδιο με τους προηγούμενους ( αν διαπραγματεύτηκαν ποτέ ),δεν συγκρούεται το ίδιο με τα συμφέροντα και την διαπλοκή  ( τα οποία υπηρέτησαν πιστά οι πολιτευτές της ), ούτε ασκεί με τον ίδιο τρόπο την οικονομική και κοινωνική  πολιτική  του μέσα στα ασφυχτικά πλαίσια  των μνημονίων , στα οποία αυτοί  μας οδήγησαν με την αποτυχημένη διακυβέρνησή τους.

Οι βουλευτές του δεν αναλώνονται σε εμφανίσεις και φωτογραφίσεις, ούτε υποκαθιστούν εξειδικευμένο προσωπικό αλλά ασκούν το θεσμικό τους ρόλο ( χωρίς παραινέσεις και υποδείξεις )  προσπαθώντας  να είναι κοντά στον πολίτη και στα προβλήματά του , με ευθύνη  και συνέπεια και έξω από την νόρμα των πελατειακών σχέσεων και του εντυπωσιασμού.

Εξάλλου το ενδιαφέρον για τα τοπικά προβλήματα δεν είναι προνόμιο μόνο των πολιτευτών της Ν.Δ.

Ο λαός ευτυχώς έχει και κρίση και μνήμη.

Η ΝΟΔΕ , παρόλο το συνέδριο της που τόσο προβλήθηκε από τα συστημικά  Μ.Μ.Ε. , δεν ανανέωσε το παλιό της αφήγημα και συνεχίζει την αντιπολιτευτική της  πολιτική με τα ίδια γνωστά επιχειρήματα , τα οποία δεν έπιασαν τόπο στις εκλογές του  Σεπτέμβρη. Γιατί  πιστεύει ότι θα πείσουν τώρα ;

Δεν τολμούν να ξεδιπλώσουν το καινούριο τους πρόγραμμα και τις προτάσεις του ( που επανέλαβε ο αρχηγός  τους  σε συνέντευξη στην Washington Post ) Αυτό περιλαμβάνει :  Μειώσεις μισθών στον  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης , ομαδικές απολύσεις  ( τις εφάρμοσε καλά ο κ. Μητσοτάκης  όταν ήταν υπουργός  διοικητικής  μεταρρύθμισης ) , ιδιωτικοποιήσεις  δικτύων και υποδομών της χώρας, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στήριξη του ΟΓΑ με τα λεφτά των επιδοτήσεων.

Mήπως φοβούνται ότι ο άκρατος  νεοφιλελευθερισμός  της Ν.Δ. θα απομακρύνει ακόμη και τους πιο πιστούς  οπαδούς  της ;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

Σχετικά Άρθρα