Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 09:53

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη «naousanews» (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη στον Βαλάντη Λιόλιο

 

Ο Ημαθιώτης πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μας ανοίγει τα χαρτιά του σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στη «naousanews».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος  αξιολογεί την πορεία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ,  μιλά για την πορεία  και τις προοπτικές της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκθέτει την άποψη του για τις κυβερνητικές συνεργασίες, ενώ ανοίγει και το σοβαρό θέμα του μεταναστευτικού.

Αναφέρεται επίσης για το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες αλλά και για  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η  Νάουσα και η Ημαθία.

Μας αναλύει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναπτυχθεί στον αγροτικό και όχι μόνο τομέα η Νάουσα και η Ημαθία, για τις παρεμβάσεις του στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ δίνει και τοδικό του μήνυμα στους πολίτες του Νομού μας.

 

Ποιος είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι Έλληνας πολιτικός και Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς από τις 7 Ιουνίου 2015. Από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 διετέλεσε γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1978 στη Βέροια. Είναι διδάκτωρ αγροτικής οικονομίας, ενώ έχει διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ έχει συγγράψει περισσότερα από 50 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και επιστημονικά βιβλία.

Συμμετέχει στη Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυσή της, ενώ είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, μέλος του περιφερειακού οργάνου Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της συντονιστικής γραμματείας του τομέα Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος. Από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2013 διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.[1]

Στο 4ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, το οποίο διεξήχθη από τις 5 μέχρι τις 7 Ιουνίου 2015, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, συγκεντρώνοντας, με τη συμμετοχή 590 συνέδρων, το 52,88% των ψήφων και 312 ψήφους. Άλλοι διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος ήταν η Μαρία Γιαννακάκη (40,84%, 241 ψήφοι), ο Βαγγέλης Ιντζίδης (3,05%, 18 ψήφοι) και ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης (1,01%, 6 ψήφοι).[2]

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 ανακοινώθηκε η τοποθέτησή του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της εκλογικής συνεργασίας Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην οποία συμμετέχουν το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, η Δημοκρατική Αριστερά και οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

 

 

Σχετικά Άρθρα