Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 19:12

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν πωλείται

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση του νερού, θέλοντας να μετατρέψει και το νερό σε εμπόρευμα, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου πραγματοποίησε επίσκεψη στην ΔΕΥΑ Βέροιας και στον ΤΟΕΒ Νάουσας.

Στη ΔΕΥΑ Βέροιας συναντήθηκε με τον πρόεδρο, Στέργιο Διαμάντη, τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Ηλία Τσακτάνη και την αντιπρόεδρο του Σωματείου, Κατερίνα Τσιαπάρα. Ο πρόεδρος και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την διαφωνία τους στις προβλέψεις του νομοσχεδίου, που εκτοξεύει το κόστος της παροχής και βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας. 

Στον ΤΟΕΒ Νάουσας συνάντησε τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τον διευθυντή Θωμά Μπλιάτκα. Παρ’ ότι το νερό της άρδευσης εξαιρέθηκε από υπαγωγή στην ρυθμιστική αρχή, τόσο ο πρόεδρος όσο κι ο διευθυντής εξέφρασαν την διαφωνία τους με την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας άρδευσης.

Η κυρία Καρασαρλίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν πωλείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να εξασφαλίσει την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση στο νερό για όλους, πρότεινε την ένταξή του στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ΝΔ καταψήφισε.

Τώρα, γίνεται μια μεγάλη και αμφίβολης συνταγματικότητας προσπάθεια προς την ουσιαστική ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, κατά παράκαμψη, για μία ακόμα φορά, των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το νερό είναι δικαίωμα. Καλούμε την κοινωνία να εναντιωθεί στα σχέδια της κυβέρνησης. Η διαχείριση του νερού πρέπει να γίνεται υπό όρους δημόσιου αγαθού, δηλαδή με ασφάλεια, καθολικότητα, υψηλή ποιότητα και προσιτή τιμή. Με σοβαρές υποδομές και ψηφιοποίησή τους, με πάγια και γενναία υποστήριξη στην ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών των ΔΕΥΑ προς τους πολίτες. Κάθε άλλη σκέψη και ενέργεια είναι εθνικά επιζήμια, κοινωνικά ανάλγητη και επικίνδυνη».

 

Φρόσω Καρασαρλίδου

Υποψήφια Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ